Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Spilková: Do olympiády budu v Evropě, ale Amerika mě hodně láká

Praha - Čtvrtou a nejlepší sezonu má za sebou golfistka Klára Spilková na evropském okruhu LET. Z patnácti turnajů skončila čtyřikrát v desítce, pátým místem na Slovensku si vylepšila maximum a jen třikrát neprošla cutem. Celkově skončila třiatřicátá ve finančním žebříčku a pochvalovala si vyrovnanost výkonů a zlepšení ve všech aspektech hry. Zatím neuvažuje, že by opustila Evropu a okusila zámořskou soutěž.

Sport
zdroj: ČT4

"Sezona byla dobrá, nebyla skvělá, ale pozitivní. Jsem moc spokojená," zhodnotila Spilková rok 2014. "Vidím na sobě progres, jak se zlepšuju. Výsledky mám vyrovnanější," řekla hráčka po pondělních dvacátých narozeninách. "Když jdu na turnaj, tak vím, jak bych mohla hrát a v jakém jsem rozpoložení, jestli to bude dobrý, nebo špatný."

Herně cítila zlepšení od drajvů až po patování. To se projevovalo třeba i na posledním turnaji minulý týden v Dubaji, kde skončila desátá. "Věděla jsem, že drajv poletí a půjde to na fervej, stejné to bylo s ranami do greenu a zlepšily se i paty," vyjmenovala.

Na okruhu LET je jedinou českou hráčkou už čtvrtým rokem. "Je to skvělý, ale strašně to letí," řekla. Každým rokem se o něco zlepšuje. "Jde to pomalu, ale blížím se tam, kde bych chtěla jednou být - do desítky, být první," odhalila.

Nejdříve evropský úspěch, pak USA

Po čtyřech sezonách mezi evropskou elitou je i čas uvažovat, jestli nezkusit americkou LPGA, vrcholnou ženskou golfovou sérii. "Samozřejmě, že o Americe hodně uvažuju, ale já to mám tak, že jsem si stanovila cíl na LET a chtěla bych ho dodržet. Prostě tady chci něco dokázat a pak se hnát do Ameriky," řekla Spilková.

Na LET chce vyhrát turnaj a dostat se do desítky finančního žebříčku. "Nejdřív si to ušmudlám tady a něco dokážu a až potom, co si řeknu: 'OK, to stačí,' tak zkusím LPGA. Ale do olympiády bych byla tady, i když mě LPGA hodně láká," uvedla.

Milion v minusu

Do konce roku nevezme hole do ruky a čeká ji kondiční příprava. Kde začne příští sezonu, ještě neví. Doufala v Austrálii, ale nejspíše na to nebude mít dostatek prostředků. Letos sice vydělala na odměnách v přepočtu 1,6 milionu korun, ale sezona ji přijde na 2,5 milionu korun. "Takže jsem pořád milion v minusu. Sponzoři se hledají těžce. Není to jednoduché. Musí se člověk hodně snažit," řekla Spilková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články