Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi mají ke cutu daleko, vede Donaldson

Vysoký Újezd (Berounsko) - Jamie Donaldson z Walesu, který bojuje o účast v Ryder Cupu, rozehrál nejlépe golfový turnaj D+D REAL Czech Masters 2014 na Albatrossu u Prahy. Elitní série European Tour se do Česka vrátila po třech letech a devítka domácích zástupců má daleko ke cutu. Nejlépe je na tom Lukáš Tintěra, který zahrál plus tři a od postupu do víkendových kol ho dělí čtyři rány. Přímé přenosy vysílá ČT sport a náš web. Průběžné výsledky najdete zde.

Marek Nový
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Tintěra odehrál kolo bez birdie a zapsal tři bogey. "Atakoval jsem tyč, byl jsem blízko u jamek, jen mi nepadaly berdíky," řekl Tintěra serveru golfchannel.cz.

Z českých hráčů hrál dopoledne nadějně osmnáctiletý amatér Vítek Novák. Vítěz amatérského mistrovství ČR ve hře na jamky byl po dvanácti jamkách v paru, ale na čtrnáctce až sedmnáctce zahrál bogey a ocitl se na skóre +4. Útok na cut se čekal od Stanislava Matuše, což na první devítce potvrzoval. Po dvou birdie a stejném počtu bogey šel v paru, ale na druhé devítce špatně patoval a čtyři rány ztratil.

"Jsem čtyři nad par, což je podle mě katastrofa," pronesl Matuš, který po kole zlomil svůj patr. "Nikdy jsem se s patrem takto netrápil. Tolik trojpatů během jednoho dne na tak dobrých greenech je hodně špatné," řekl Matuš.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfové Czech Masters se vrátilo do Prahy

Donaldson ukázal, že to myslí vážně s útokem na svoji premiérovou účast v Ryder Cupu. Výhra v Česku ho může prestižnímu klání Evropy proti USA výrazně přiblížit; v prvním kole na Albatrossu zahrál osm birdie a dvě bogey. Má skóre -6 a je ve vedení o ránu před Švédem Mikaelem Lundbergem. "Vím, o co mi tento týden jde. Hraju dobře a potřebuji to samé předvést v dalších třech kolech," řekl osmatřicetiletý Donaldson.

Skvělý vstup do turnaje předvedl Angličan Kenneth Ferrie. Vítěz tří turnajů European Tour zahrál na prvních šesti jamkách šest birdie. Do konce dne přidal ještě jedno birdie, ale také udělal tři bogey a je jedním z deseti hráčů na děleném třetím místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články