Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Spilková cutem neprošla a u Plzně si finále nezahraje

Dýšina (Plzeňsko) - Klára Spilková si na turnaji série Ladies European Tour u Plzně finále nezahraje. Domácí naděje má po dvou kolech Sberbank Golf Masters skóre +2 a neprojde cutem, který je aktuálně na hranici paru. Do nedělního kola nejspíše neprojde ani jedna z dvanácti Češek v turnaji.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

V rozehraném druhém kole na hřišti Golf Parku Plzeň Dýšina zatím vedou Finka Ursula Wikströmová a Francouzka Julie Grecietová, obě mají -11. Devatenáctiletá Spilková letos skončila třikrát na turnaji okruhu LET v desítce, ale na Dýšině se jí nedařilo skórovat. Páteční první kolo zahrála za +2 a v sobotu musela dotahovat, aby prošla do finále. Zahrála ale jen v paru, což nestačilo.

Na první sobotní devítce Spilková zahrála dvě birdie a celkem byla v paru, což by na postup do finále stačilo. Jenže na ostrovní tříparové jedenáctce trefila první ranou vodu a zahrála double bogey. Do konce kola ještě přidala jedno birdie a bogey.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková neprošla v Dýšině cutem

Stejně jako Spilková skončila na výsledku +2 amatérka Kateřina Krásová, která první den zvládla za -1, ale na druhé kolo potřebovala o čtyři rány víc. Na hřišti ještě jsou Johanka Šteindlrová (aktuálně má skóre +4) a Barbora Baková (+5). Obě by ovšem musely mít výborný závěr, aby postoupily.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články