Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Furyk vyrovnal rekord hřiště a dostal se do vedení na RBC Canadian Open

Ile Bizard – Druhý den turnaje RBC Canadian Open osladily dva vyrovnané rekordy hřiště. Na sedm ran pod par se v pátek na hřišti Royall Montreal dostali domácí Graham DeLaet a Jim Furyk. Američan se tak s celkovým skóre -10 dostal na dělené první místo a dotáhl se na Tima Petrovice, jenž vedl již po prvním dni turnaje. Michael Putnam, který se dělil po čtvrtku o vedení s Petrovicem, klesl na devátou příčku.

Furyk s DeLaetem prožili skvělý den bok po boku, když hřiště obešli ve stejném flightu, a shodně vyrovnali rekord Davida Morlanda a Scotta Verplanka z roku 2001. K jejich rekordnímu výsledku 63 ran připojil skvělý výkon i třetí člen veleúspěšného flightu Matt Kuchar, jenž zahrál 65 ran.

"Všichni tři jsme hráli skvěle. Nikdy jsem neviděl tolik putů zapadnout do jamky. Byla to vážně zábava. Když vidíte tolik putů skončit v jamce, tak jako se to dařilo nám, přijde vám, že putování je jednoduché a zkrátka skórujete," radoval se Delaet. Kanadský golfista se díky báječnému pátku posunul s celkovým skóre -8 na dělené třetí místo a může se stát prvním domácím vítězem turnaje od roku 1954, kdy se radoval Carl Keffer.

Na prvenství ale bude útočit i Furyk, jemuž se v Kanadě tradičně daří. Dva ze svých šestnácti triumfů na PGA Tour získal právě na sever od hranic Spojených států. "Vítězství kdekoliv je výjimečné, v Kanadě se mi vždy daří a cítím zde velkou podporu, zatím jsme ale teprve v půli cesty," prohlásil Furyk.

Zdroj
pgatour.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články