Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spilková: Až dodělám školu, tak to rozjedu

Praha - Do golfového turnaje Pilsen Golf Masters zbývají tři měsíce a pořadatelé si od ředitele série Ladies European Tour (LET) Itala Davida Lantose vysloužili pochvalu. Na osmnáctijamkovém hřišti Golf Park Plzeň - Dýšina se představí i nejlepší Češka Klára Spilková. Ta by si ráda udržela na nejlepší evropské sérii kartu a poprvé jeden z turnajů vyhrála.

"Budu se snažit dělat všechno pro golf a pro školu," řekla devatenáctiletá Spilková, která chce letos odmaturovat. "Chci si udržet kartu na další rok a vyhrát turnaj," vyhlásila. Rychle dokončit školu chtěla i proto, aby se mohla naplno vrhnout už jen na golf. "Až dodělám školu, tak to rozjedu."

Aby mohla myslet na výhru v turnaji, pracuje stále na zlepšení švihu. Letos z něj má nejlepší pocit, co kdy měla. "Pracuju na dynamice švihu a balon mi lítá dobře, už je to závodnější, je v tom víc síly," pochvalovala si. Jedním dechem dodala, že nejdůležitější je stabilita. "Ti nejlepší to tak mají. Nesmí to uletět," řekla.

Až udělá maturitu, je možné, že se zkusí dostat na zámořskou LPGA. Sama to ale neřekla. "Já žiju teď a tady. Co bude, bude. Můj cíl je olympiáda, to jediné k tomu můžu říct," uvedla směrem k Riu de Janeiru 2016, kam by se podle aktuálního světového žebříčku jako jediná česká golfistka dostala.

Dýšina bude delší

Šéf LET Lantos si hřiště na Dýšině prohlédl v úterý a dnes. "Udělalo na mě dobrý dojem, je v lepším stavu než loni. Finalizujeme pár věcí na greenech, ale jsem optimistický, že na turnaj bude hřiště skvělé. Oproti loňsku zapojíme nová odpaliště, aby bylo delší," uvedl ředitel turnajů LET.

Spilková, která byla loni na Dýšině třiadvacátá, se na prodloužené hřiště těší. "Přispěje to k větší atraktivitě hřiště. Bude to těžší, větší výzva a víc si hru užijeme. A budeme muset ještě víc přemýšlet, kam zahrát, což tam je už teď důležité," řekla.

Diváci, kteří si zakoupí vstupenku na Pilsen Golf Masters, mohou na Dýšinu znovu přijet zdarma vlakem. Mládež do 15 let a senioři nad 65 let mají vstup zdarma. Turnaj se uskuteční od 24. do 27. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články