Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Elitní golfistky se sjely do Plzně. Spilková by si ráda připsala první triumf

Dýšina (Plzeňsko) – Hřiště Golf Park Plzeň-Dýšina vítá nejlepší evropské golfistky. Největší domácí nadějí na turnaji Honma Pilsen Golf Masters 2013 bude Klára Spilková. Osmnáctiletá hráčka byla před deseti dny šestá v Denhamu a vylepšila si maximum na Ladies European Tour. Díky tomu si zahrála poprvé British Open, ale minulý týden v St. Andrews na něm neprošla cutem. Vítězka Honma Pilsen Golf Masters 2013 vzejde ze 126 hráček a získá 37,5 tisíce eur (skoro milion korun). V sobotu a v neděli turnaj vysílá ČT sport a náš web.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"British Open byl velký zážitek a velká zkušenost a teď se těším na Dýšinu," prohlásila Spilková. Při české premiéře turnaje LET skončila předloni devátá, před rokem neprošla na Albatrossu cutem a skončila 71. "Všichni čekají, že budu hrát dobře. Bude to tlak, ale snažím se ho vnímat pozitivně," uvedla.

Přáním Spilkové je brzy vyhrát turnaj LET a nejraději by to dokázala právě v domácím prostředí. "To není rovina snů, to je rovina cílů. Věřím v to," řekla serveru golfee.cz před měsícem. "Mám v těle takové tušení, tajné tušení, ale jaké, to řeknu až po turnaji. Teď se mě na to neptejte," uvedla na svém webu.

Turnaji, jehož první dva ročníky se hrály na Albatrossu u Prahy, prospívá, že se přesunul z června na srpen. Hraje se tak týden po majoru British Open a těsně před Solheim Cupem, obdobou mužského Ryder Cupu. I proto přijela jako největší hvězda bývalá světová jednička Ai Mijazatová z Japonska. "Chtěla jsem si už dlouho zahrát některý z turnajů LET. O České republice jsem slyšela, že je krásná, proto jsem se rozhodla sem přijet," vysvětlila Mijazatová, světová jednička z roku 2010.

Ve startovním poli nechybí loňská vítězka Angličanka Melissa Reidová a sledovaná bude neteř Tigera Woodse Cheyenne Woodsová. Evropskou elitu zastupují mimo jiné Francouzka Gwladys Noceraová, Jihoafričanka Lee-Anne Paceová, Angličanka Laura Daviesová, Carly Boothová ze Skotska či Norka Line Vedelová.

Na hřišti v Dýšině se představí i slovenská golfistka Zuzana Kamasová, vítězka turnaje LET v Maroku z roku 2011. "Už jsem tu byla zhruba před rokem a velmi se mi tu líbilo. Je skvělé, když může člověk přijet na turnaj autem. Hřiště je velice technické, moc se tu neodpouští," říká o plzeňském hřišti.

Šanci zahrát si turnaj LET má díky kartám dalších devět domácích hráček. Amatérky Lucie Hinnerová, Adriana Kubecová a Kateřina Krásová si start vybojovaly v kvalifikaci, Kateřina Vlašínová, Kateřina Růžičková, Eva Koželuhová a Markéta Šubrtová dostaly šanci na základě dlouhodobých výsledků. Zbylé dvě karty pro start obdržely profesionálky Daniela Proroková a Denisa Sobotková.

Je nám líto, video expirovalo.
Klára Spilková před turnajem Masters v Plzni
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články