Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Woods se může vrátit na post světové jedničky

Orlando (USA) - Tiger Woods se může skoro po dvou a půl letech vrátit na post světové golfové jedničky. K tomu potřebuje obhájit titul na prestižním turnaji Arnold Palmer Invitational na hřišti v Bay Hill, po prvním kole je na děleném osmém místě. Woods může sesadit z trůnu Roryho McIlroye ze Severního Irska, který je jedničkou od loňského srpna, ale letos se mu nedaří a v Orlandu nehraje.

Tiger Woods
zdroj: AP autor: Lenny Ignelzi

Woods byl naposledy jedničkou 30. října 2010, pak ho vystřídal Angličan Lee Westwood. Američana tehdy sesadil po rekordních 281 týdnech v čele po sobě. Woods byl v minulosti jedničkou dohromady téměř dvanáct let (623 týdnů).

"Nechci být takový jako dřív, chci být lepší," vyhlásil Woods, který letos opět hraje výborně. Ze čtyř turnajů, které hrál, dokázal dvakrát zvítězit.

V Orlandu sice ztrácí po prvním dnu na vedoucího Angličana Justina Rose čtyři rány, ale v Bay Hill "umí" - vyhrál zde již sedmkrát. "Je to jedno z těch hřišť, na kterých mám to štěstí a docela se mi na něm daří," uvedl vítěz 14 turnajů major, který bude v dubnu favoritem Masters.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články