Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejlepšími golfisty roku jsou Procházka a Vlčková

Praha - Nejlepšími českými golfisty byli dnes večer v pražském kině Blaník vyhlášeni David Procházka a Karolína Vlčková. Na stejném místě byli v rámci XVI. Galavečera českého golfu oceněni také vítězové celoročních soutěží určených amatérským hráčům, které sdružuje Česká golfová federace. O vítězích rozhodla jednadvacetičlenná porota složená z golfových expertů a specializovaných novinářů.

Procházka letos vyhrál mistrovství republiky ve hře na rány i na jamky. V anketě obhájil loňské prvenství. Také Vlčková byla díky tomu, že její největší konkurentka Kateřina Růžičková strávila většinu roku na univerzitě v USA, doma jednoznačnou jedničkou během celé sezony. I ona vyhrála oba domácí šampionáty na rány i v jamkové hře, ve velmi dobrém světle se ukázala také mezi evropskou profesionální špičkou v rámci českého turnaje na Albatrossu. Několik cenných výsledků přivezla rovněž ze zahraničí.

Součástí ankety Golfista a Golfistka roku bylo i vyhlášení domácích amatérských žebříčků, v nichž kralovali Ondřej Lieser s Růžičkovou. Oceněni byli také nejlepší hráči z celoročních sérií včetně nadějných žáků, kteří se v řadě případů tlačí už i mezi nejlepší dospělé. Podobně jako to v minulosti dělávala loňská vítězka Klára Spilková, která už mezi oceněnými figurovat nemohla, protože letos strávila první sezonu mezi profesionálkami. Šestnáctiletá golfistka ale do Prahy přesto dorazila, aby odhalila jméno své nástupkyně. Mužského vítěze vyhlásil premiérový vítěz ankety z roku 1997 Miroslav Holub.

Do síně slávy byli uvedeni šéf sportovně-technické komise svazu Karel Vopička a bývalý prezident ČGF Milan Veselý.

Výsledky ankety Golfista roku 2011

Golfista roku: David Procházka (G&CC České Budějovice).

Golfistka roku: Karolína Vlčková (GK Líšnice).

Vítězové žebříčků 2011: Ondřej Lieser (Kunětická Hora) a Kateřina Růžičková (GK Čechie).

Czech Golf Amateur Tour 2011: Ondřej Lieser a Karolína Vlčková.

Národní golfová tour mládeže 2011:

Mladší žáci: Matyáš Zapletal (GC Austerlitz) a Karolína Kohoutová (GK Darovanský Dvůr).

Starší žáci: Martin Jiřík (GC Karlovy Vary) a Michaela Fabiánková (GC Austerlitz).

Kadeti: Tomáš Křivanec (GC Karlovy Vary) a Marie Luňáčková (GC Austerlitz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články