Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Spilkové se na Prague Golf Masters nadmíru daří, je o ránu druhá

Vysoký Újezd (Berounsko) - Golfistka Klára Spilková zvládla skvěle vstup do turnaje Prague Golf Masters a po prvním kole jí patří druhé místo. Od vedení ji dělí jediná rána, lepší je jen Dánka Malene Jorgensenová. K výbornému výkonu 67 úderů pomohla Spilkové podpora diváků, kteří odměňovali její hru častým potleskem, a domácí naději nerozhodila ani skutečnost, že šla v doprovodu Laury Daviesové, golfové hvězdy největšího kalibru.

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Šestnáctiletá golfistka pražského Erpetu více než naplnila očekávání pořadatelů. Spilková zahrála šest birdie, jedno bogey a dlouho byla dokonce lídrem výsledkové listiny. Druhé místo sama nečekala. "Přitom jsem po ránu byla nervózní jako už dlouho ne. Nebylo to však hřištěm, které mám tak ráda, ale přece jen hrát vedle Laury Daviesové, to je výjimečný okamžik," jmenovala slavnou Angličanku, s kterou dnes obcházela hřiště ve flightu.

Daviesová mladou Češku uklidnila a ujistila ji, že při jejím mládí má všechno před sebou. "Jak jsem dnes viděla, má předpoklady, aby to dotáhla daleko. Čeká ji však ještě hodně práce," řekla sedmačtyřicetiletá vášnivá fotbalová fanynka Liverpoolu. Hned po dohrání kola se také zajímala o to, zda by mohla během krátkého pražského pobytu navštívit nějaký fotbalový zápas. Zamrzelo ji, že derby Sparta - Žižkov bude na programu až v pondělí, když už bude na cestě z Prahy.

Česká golfistka Klára Spilková a Laura Daviesová z Velké Británie
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

S Daviesovou se Spilková mnoho nebavila, legendární soupeřku se docela bála oslovit. "Ale trvalo to jen na začátku kola. Pak už jsme se bavily normálně jako se všemi ostatními golfistkami na túře. Vyprávěly jsme si, kde bydlíme a takové normální věci. A stejně jako řada jiných se mě ptala, zda (caddie) Aneta Zárubová není moje sestra. Ale na to jsem si už zvykla, to se ptá každý," řekla Spilková po úvodním kole.

Česká golfistka využila dokonale znalost místního hřiště i podporu diváků, neboť její flight doprovázely dvě stovky příznivců, kteří každý její vydařený úder odměňovali potleskem. "Byl to fajn den, ale jsou ještě dvě kola, musím dnešek zopakovat," prohlásila Spilková.

Už na turnaji ve Vídni před týdnem se Spilkové dařilo a skončila na 17. místě. Nárůst formy nyní potvrdila. "Už ze mě spadla ta únava, která mě provázela na závěr první poloviny sezony. Trochu se na tom odrazilo, že jsem měla i školní povinnosti. Teprve minulý týden jsem dodělala ročník a tím to ze mě nějak spadlo, hned se cítím uvolněněji," řekla ke zlepšeným výkonům.

Ať už dopadne na Albatrossu jakkoliv, program pro zbytek sezony měnit nebude. "Čeká mě asi sedm až osm turnajů, z toho dva v Číně a jeden v Indii. Bude to hodně cestování, ale já se na to už těším," dodala česká hráčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková začala výborně

Z jejích krajanek je na tom na Prague Golf Masters nejlépe v paru hrající amatérka Barbora Baková, které patří 40. místo. O dvě rány zpět kvůli nevydařenému závěru jsou Marie Luňáčková a Karolína Vlčková, která si připsala double-bogey na poslední jamce. "Škoda že jsem nedotáhla celé kolo v paru, ale nebudu se před zítřkem stresovat, stále jsem ve hře o cut," prohlásila česká amatérská šampionka Vlčková. Další Češky už mají jen minimální naděje na postup do nedělního finále.

Výsledky 1. kola ženského turnaje Prague Golf Masters

1. Jorgensenová (Dán.) 66,

2. Spilková (ČR) 67,

3. Massonová (Něm.), Johnsonová (Angl.), Giquelová-Bettanová (Fr.), Garrettová (Austr.) a Ruuttilaová (Fin.) všechny 68,

...40. Baková (am.) 72,

...67. M. Luňáčková (am.) a Vlčková (am.) 74,

...82. Kvídová (am.) 75,

...101. Krásová (am.) 79,

...104. Proroková 80,

...105. Tomsová 81,

...106. Sobotková a Barcalová (všechny ČR) 82.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články