Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Golfistka Růžičková si z univerziády veze stříbro

Šen-čen (Čína) - Golfistka Kateřina Růžičková si na Světové letní univerziádě v Číně připsala zatím největší český úspěch, když dnes vybojovala stříbrnou medaili. Výkonem sedm ran pod par hřiště se podělila o druhé místo s korejskou hráčkou Ko Min-čong. Za vítěznou Lin Tzu-chi z Tchaj-wanu zaostala dvacetiletá rodačka z Přerova o jediný úder.

Kateřina Růžičková
zdroj: ČT4

Čtyřnásobná golfová mistryně republiky Růžičková, která již třetím rokem studuje v USA a hraje za tým univerzity Texas A&M, figurovala po třech kolech na čtvrté pozici se ztrátou tří ran na čelo. Na závěr soutěže předvedla nejlepší výkon dne a zahrála čtyři údery pod par.

O bronzové medaile rozšířily českou sbírku Kateřina Cachová v atletickém sedmiboji a družstvo střelkyň v disciplíně sportovní malorážka na 3x20 ran. Cachové, jež se nyní přesune do korejského Tegu na mistrovství světa, k tomu stačil součet 5873 bodů, kterým zaostala o 250 bodů za svým osobním rekordem ze stříbrného ME do 23 let v Ostravě. Od druhé Viktorije Zemaityteové z Litvy ji dělilo 85 bodů, zvítězila Ruska Olga Kurbanová (6151). Puškařky vybojovaly medaili ve složení Adéla Sýkorová, Klára Bartošová a Zuzana Šostková, o čtyři body lepší byly Francouzky a suverénně vyhrály Číňanky.

Výprava má na nyní kontě pět medailí (0-1-4), na svoji druhou v Šen-čenu těsně nedosáhl cyklista Jiří Hudeček. Bronzový jezdec z cross country horských kol skončil v silniční časovce družstev na 50 km s Martinem Hunalem, Markem Mixou a Tomášem Okrouhlickým na čtvrtém místě. Za třetí Koreou zaostali zhruba o tři sekundy, na vítězné Rusy ztratili bezmála tři a půl minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články