Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Spilková začala mezi elitou sedmým místem

Agadir - Premiérový start mezi špičkou na okruhu Ladies European Tour (LET) proměnila česká golfistka Klára Spilková na turnaji v Maroku v nečekané sedmé místo. Podtrhla tak vydařený víkend českého a slovenského golfu, který korunovala senzačním vítězstvím Slovenka Zuzana Kamasová. Kamasová v Agadiru vstupovala do posledního dne s náskokem čtyř ran, ale nakonec ještě závěr hodně zdramatizovala. Vidina prvního triumfu slovenského golfu na mezinárodní scéně ji přibrzdila, a po 15. jamce dokonce o vedení přišla. Nakonec ale prodala svoje zkušenosti z minulých sezon a marocký turnaj přece jen vyhrála.

Slovenka hrála na pozvání, protože na rozdíl od české kolegyně Spilkové si v prosinci účast na LET nevybojovala. V kvalifikaci se dokonce z obou hráček staly dobré kamarádky, Kamasová totiž v posledním kole nosila mladé Češce hole. 

Dnes se o radost mohly podělit. Kamasová si výhrou zajistila účast na dalších turnajích a novicka Spilková zažila nebývale vydařený start. V dnešním kole dokázala navázat na svůj výkon z úvodního dějství a po 69 úderech se dotáhla na dělené sedmé místo, které pro ni může znamenat skvělý odrazový můstek do dalších turnajů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články