Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spilková začíná svoji pouť mezi evropskou elitou

Agadir - Loni před Vánocemi si česká golfistka Klára Spilková vybojovala účast na prestižním okruhu Ladies European Tour (LET), před dvěma týdny si poprvé vyzkoušela hru na nižším profesionálním turnaji a v nadcházejících čtyřech dnech ji čeká premiéra mezi evropskou elitou. První start absolvuje šestnáctiletá Češka na turnaji Lalla Mereyem Cup v Maroku, jehož dotace je 325 tisíc eur.

Spilková se teprve ve světě profesionální golfu učí pohybovat. Minulý týden v pátek představila svůj tým a krátce poté se vydala na africký kontinent, kde si vyzkouší, jak může zvládnout hru mezi nejlepšími hráčkami evropské série.

"Do každého kola půjdu s tím, že chci vyhrát a být nejlepší. Každou ránu, každou osmnáctku chci zahrát co nejlíp a umístit se co nejlíp, cílem je projít cutem," uvedla Spilková ke své premiéře, při níž ji doprovodí otec Petr a Aneta Zárubová v roli caddie.

Spilková se stane ve čtvrtek teprve druhou Češkou, která do okruhu LET zasáhne. Její předchůdkyní byla Zuzana Mašínová v roce 2009, ale stálou kartu pro následující rok neobhájila a posléze se vydala na trenérskou kariéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články