Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tiger Woods poprvé po 15 letech zakončil sezonu PGA bez titulu

Lemont (USA) - První golfista světového žebříčku Tiger Woods se rozloučil se sezonou na okruhu PGA Tour neúspěchem. Na třetím vyřazovacím turnaji FedEx Cupu v Lemontu obsadil dělené 15. místo a lukrativního posledního dílu pro třicítku nejlepších hráčů podle celoročního pořadí se za čtrnáct dní v Atlantě nezúčastní. Sezonu na americkém okruhu tak Woods poprvé po 15 letech zakončí bez zisku titulu. Ve startovním poli závěrečného turnaje sezony bude Woods chybět potřetí za posledních pět let. Před čtyřmi lety se účasti vzdal, v roce 2008 se zase zotavoval po operaci kolena. Světovou jedničku tak čeká dvoutýdenní volno a na začátku října Ryder Cup.

"Nedá se nic dělat. V první polovině roku jsem hrál špatně," řekl Woods, který se během sezony vyrovnával se skandálem s nevěrou a následným rozvodem. "Rád bych si v Atlantě zahrál, protože jsem v poslední době předváděl zdaleka nejlepší golf v roce. Ale mám teď alespoň dva týdny na trénink a přípravu," dodal 42. hráč letošního pořadí FedEx Cupu.

Podle druhého hráče světa Phila Mickelsona však Woods v Lemontu naznačil, že se vrací do bývalé formy. "Chybí mu kousíček. Je to vidět na jeho rychlosti a také skvěle patuje," uvedl.

Z vítězství se v Lemontu radoval Dustin Johnson. Šestadvacetiletý Američan tentokrát udržel nervy na uzdě a nezopakoval situaci z dvou letošních turnajů kategorie major (US Open a PGA Championship), kde v posledním kole ztratil vedení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články