Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Beachvolejbalistky Řeháčková s Gálovou jsou ve čtvrtfinále

Baku - Plážové volejbalistky Karolína Řeháčková s Eliškou Gálovou postoupily do čtvrtfinále Evropských her v Baku. Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou je nenapodobily, jiný česko-španělský souboj prohrály.

Diana Žolnerčíková a Martina Jakubšová
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Řeháčková s Gálovou, které utvořily pár speciálně pro tento turnaj, postoupily do osmifinále přímo z prvního místa v základní skupině. V boji o postup mezi poslední osmičku porazily španělskou dvojici Ester Riberaová, Amaranta Fernándezová 2:1 na sety.

"Rozhodla naše bojovnost a to, že se nám podařilo zpřesnit balony, s čímž jsme měly na začátku velký problém, protože hodně foukalo," řekla Řeháčková. "Dodalo nám sebevědomí, že jsme byly už ve druhém kole a nemusely jsme dnes hrát jeden zápas navíc," doplnila Gálová.

Jakubšová s Žolnerčíkovou sehrály rovněž třísetovou bitvu, ale jiným Španělkám Paule Soriaové s Angelou Lobatovou podlehly. Ve druhém setu sice odvrátily čtyři mečboly, v rozhodujícím třetím setu ale prohrály 11:15.

"Problém byl hlavně v útoku, který se nám v závěru nedařil a navíc jsme špatně bránily," litovala Žolnerčíková. "Asi bych tento turnaj neřadila mezi naše nejlepší, ale oproti tomu, jak jsme hrály, když jsme přijely, tak to bylo lepší," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Doktor: V Baku se střídají čeští sportovci

Druhou výhru v mužském turnaji si připsali Přemysl Kubala a Jan Hadrava, kteří porazili tureckou dvojici Selcuk Sekerci, Hasan Mercer, a mají tak jistý postup do play-off. Robert Kufa a Jan Dumek svůj druhý duel nezvládli a se Švýcary Marcem Krattigerem a Sebastienem Chevallierem prohráli.

Nedařilo se stolní tenistce Renatě Štrbíkové, která ve 3. kole nepotvrdila roli papírové favoritky a prohrála se Slovenkou Evou Ódorovou. V kvalifikaci skončil sportovní střelec Ondřej Rozsypal, jenž byl 26. v malorážce vleže. V cyklistické časovce se představili Roman Turek (22.), Josef Černý (31.) a Zuzana Neckářová (27.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články