Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Druhou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Templář, Váňa dojel sedmý

Pardubice – Druhou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Templář v těsném finiši před Puntarenasem. Nezdolný Josef Váňa v sedle Rabbit Hawk Winga dostih dokončil jako sedmý. Pokud se 9. října do Velké pardubické pustí, bude v 63 letech nejstarším účastníkem historie. Dostih nedojeli vítěz loňské Velké pardubické Ribelino ani největší favorit Hegnus.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou kvalifikaci na VP vyhrál Templář

Váňa závodil naposledy v říjnu 2014 s Tiumenem, do druhého kvalifikačního dostihu pro 126. ročník Velké nastoupil v sedle Rabbit Hawk Winga. Po zaváhání na předposlední překážce doběhli sedmí. Vítězství vybojoval v dramatickém finiši Templář s žokejem Josefem Bartošem, v závěru předstihl Puntarenase s Lukášem Matuským.

"Průběh dostihu jsem měl téměř suprový. Bohužel mi udělal chybu na předposledním skoku, to ho rozhodilo. Ale na to, že neběhal dostih a je po operaci, to bude kůň do Velké jak cumel," pochvaloval si Váňa Rabbit Hawk Winga. "Já trochu dýchám, to nebude fyzičkou, ale počasím," oddechoval v třicetistupňovém vedru legendární žokej v rozhovoru pro Českou televizi.

Dostih nedokončili vítěz loňské Velké pardubické Ribelino ani největší favorit Hegnus. Kůň s kurzem 2,5:1 Hegnus skončil na Malém Taxisově příkopu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články