Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Po jedenácti letech český kůň. Velkou jarní cenu vyhrál Lagaro

Praha - První díl klasické trojkoruny - Velkou jarní cenu - vyhrál v pražské Velké Chuchli po jedenácti letech kůň narozený v České republice. V souboji se zahraničními importy se prosadil hnědák Lagaro s žokejem Janem Vernerem. Ten si tak vynahradil zklamání z minulého týdne, kdy v pozici favorita Jarní ceny klisen skončil se Skarou až čtvrtý.

Lagaro s žokejem Janem Vernerem na Velké jarní ceně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Trenérem vítězného koně je čtyřnásobný český trenérský šampion Allan Petrlík, jenž Velkou jarní cenu vyhrál po 29 letech, v roce 1987 ale triumfoval ještě v sedle. "Všechno nám sedlo přesně, jak mělo," řekl Petrlík, jehož triumf podtrhl i druhý v cíli Luck Ahead. "Honzík seděl tam, kde měl, splnil doslova, co jsem mu řekl. Musím mu moc poděkovat, stejně jako všem ostatním z naší stáje," dodal.

Na start největšího rovinového dostihu pražského jara se postavila desítka koní, mezi kterou byl Lagaro favoritem přesto, že v předzkoušce Velké jarní prohrál před třemi týdny s Montjeu Third. Jako dvouletý byl ale Petrlíkův svěřenec ze stáje DAR Horse na českých drahách neporazitelný a nyní dokázal na vítěznou sérii navázat.

O Trojkorunu se Lagaro rvát nebude

Lagaro kontroloval rychlý dostih z druhého místa a v cílové rovině nedal rezolutním závěrem nikomu šanci. V čase 1:37,39 také pokořil rekord dostihu, který letos oslavil 95. ročník.

"On nebude na dlouhé tratě, jako je derby, a my jsme se s majitelem dohodli, že to ani nebudeme zkoušet," odmítl Petrlík, že by se jeho svěřenec mohl pokusit o zisk Trojkoruny, kterou tvoří ještě České derby a St. Leger.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká jarní cena vyzněla ve prospěch Lagara

Výsledky Velké jarní ceny, rovinového dostihu (1600 m, tříletí koně, dotace 550.000 korun): 1. Lagaro (ž. Verner, tr. Petrlík, stáj DAR), 2. Luck Ahead, 3. Johnny Whistle. Čas: 1:37,39. Výrok: jistě 1 1/2 - krk - 1 3/4. Další dostihy: I. Darkas (ž. Murzabajev) - Halcyon Charm - Kadmen, II. Tanitschka (Hlubučková) - Pardonie - Monte Christo, III. Bonys (ž. Verner) - Anitschka - Mandurka, V. Indian Lass (Hlubučková) - Aldzarb - Charles Quatrieme, VI. Loop Love (ž. Zatloukal) - La Lagion - Sun For Life, VII. Krasava (ž. Rája) - Urban Joy - Villon, VIII. Solar Eclipse (ž. Murzabajev) - Seep - Lužnice, IX. Waste No Time (ž. Verner) - Nigerta - Playmonka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články