Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Váňův Rabbit Well

Pardubice - Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou steeplechase vyhrál ryzák Rabbit Well ze stáje Rabbit Trhový Štěpánov. Svěřenec Josefa Váni zvítězil s náskokem sedmi délek před Trezorem, který dlouho diktoval tempo dostihu. 

Devítiletý Rabbit Well už několikrát přišel o šanci na úspěch hned na startu, když vůbec neodskočil či nabral velkou ztrátu. Tentokrát vše zvládl, i když se start musel opakovat. "V dostihu se s ním rozhodně nevezete. Musíte být stále o krok před ním, aby něco nevymyslel, ale když jsme šli na trávu, tak neuvěřitelně zabral a ukázal, že je v něm mnoho síly," citoval galopp-reporter.cz vítězného žokeje Josefa Váňu mladšího, který vybojoval první triumf od zranění z dostihů ve Světlé Hoře, kde si 11. července zlomil kotník.

Pro Velkou pardubickou se kvalifikovalo již 33 koní. Poslední příležitost bude v sobotu 12. září. Slavný dostih se poběží 11. října. 

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou (steeplechase cross country, 5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 400.000 korun):

1. Rabbit Well (ž. Váňa ml., tr. Váňa st., stáj Rabbit Trhový Štěpánov), 2. Trezor, 3. Modena. Čas: 7:26,67. Výrok: lehce 7 - 4 - 2 1/

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články