Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Váňa znovu na Velké pardubické? Příběh zřejmě ještě nekončí

Chyše – Pojede nebo nepojede Velkou pardubickou? Vypadá to, že se osminásobný vítěz Josef Váňa ještě do důchodu nechystá. Pokud najde koně charakterově podobného Tiuemenovi, který svou kariéru už ukončil, o největším českém závodu znovu velmi vážně zauvažuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Pojede Váňa znovu Velkou pardubickou?

"Tiumen odešel hned týden po Velké za svým stájovým kolegou Retrieverem do nějaké zámecké zahrady na Benešovsku. Zatím jsem nenašel čas se za ním podívat," přiznal Váňa.

Letos třiašedesátiletý žokej je na závodech nebo ve stáji. Na statku nedaleko Chyše trénuje každý den už od osmi ráno několik skupin koní. Tu pro Velkou Pardubickou bude přihlašovat v květnu. A nezříká se ani toho, že by byl při nejslavnějším dostihu u nás zase v sedle.

"Náš vrchol a náš cíl je Velká Pardubická, jelikož jsme překážková stáj. A pokud by se mi podařilo nějakého koně vyčlenit, na kterého bych si mohl i já sednout, že by byl tak hodný a podobný vlastnostmi Tiumenovi, tak to třeba zkusím. To se ukáže až v průběhu sezony, hlavně jaké bude zdraví, ale nejenom moje ale i těch koní," zdůraznil Váňa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články