Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jediný kůň z ostrovů si vyzkoušel pardubickou dráhu

Pardubice – Dva dny před Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou finišují poslední přípravy na nejslavnější překážkový dostih starého kontinentu. Ze startujících koní je na místě v Pardubicích zatím pouze jeden kůň. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web v neděli od 11:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Žokej Grant o Pardubicích: Je to fantastická dráha

Desetiletý irský rodák Lambro přicestoval do Pardubic v úterý a dnes za ním přiletěl i jeho žokej Mark Grant a trenér Charlie Mann, vítěz Velké pardubické z roku 1995. V rámci posledního většího tréninku si dvojice vyzkoušela pardubické speciality – drop, zahrádky i irskou lavici.

"Je to fantastická dráha s různorodými překážkami. Nečekal jsem, že závodiště bude tak rozlehlé. Dráha je dobře připravena a kůň je v naprostém pořádku," prohlásil Grant.

"Tréninkové skoky absolvoval perfektně, jsem spokojený. V samotné Velké pardubické předvede ještě lepší výkon a samozřejmě budeme potřebovat trochu štěstí k překonání celého kurzu," dodal žokej.

Svěřenec Charieho Manna se naposledy účastnil 2. října mítinku ve Warwicku, kde s žokejem Grantem nastoupil do dostihu Colliers International Reduces Your Business Rates Handicap Chase na tři míle a 110 yardů. Lambro dokončil na čtvrtém místě s odstupem 34 délek za vítězným německým odchovancem Wiesentraumem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články