Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kreuziger je po druhé etapě Paříž-Nice stále pátý

Limoges (Francie) - Druhou etapu cyklistického závodu Paříž-Nice vyhrál Francouz William Bonnet. Český jezdec Roman Kreuziger dojel na 26. pozici ve stejném čase jako vítěz a v průběžném pořadí udržel pátou příčku. Bonnet o svém triumfu rozhodl ve spurtu v cílovém městě Limoges, když na posledních metrech předjel Kreuzigrova kolegu ze stáje Liquigas teprve dvacetiletého Slováka Petera Sagana. Na třetím místě dojel obhájce loňského prvenství Španěl Luís Léon Sánchez.

"Měli jsme jet spurt na Chicchiho, ale nakonec se tam dostal Sagan. Skončil druhý až po fotofiniši, což je škoda, měl na to. Ale jezdí takové závody prvním rokem a zatím se ukazuje v dobrém světle," uvedl Kreuziger na svém webu.

"Tohle jsem nečekal ani ve snu," přiznal slovenským médiím Sagan. Když prý týmový spurtér Francesco Chicchi zůstával stále za ním, zkusil se prosadit sám. "Bohužel jsem asi šel dopředu moc brzy, protože Bonnet mě pak doslova lízl na pásce. Bylo to možná o pět centimetrů. Škoda, mohl jsem mít první vítězství mezi profesionály," litoval benjamínek pelotonu.

Ani dnešní 201 km dlouhá etapa se neobešla bez pádu. Zhruba 500 metrů před cílem spadla trojice Francouz Jimmy Casper, Němec Tony Martin a Ir Dan Martin. "Spadlo to kousek přede mnou, ale stihl jsem to objet," řekl český jezdec, který vstoupil do sezony nedávno triumfem v závodu Kolem Sardinie.

V čele průběžného pořadí je stále bývalý cyklokrosařský mistr světa Nizozemec Lars Boom. Kreuziger na něj ztrácí 15 vteřin. "Neměl jsem tak dobré nohy jako včera, trošku jsem cítil únavu. Možná je to dáno tou zimou. Je sice sluníčko, ale jen nějakých pět stupňů," uvedl.

Lars Boom
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články