Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kreuziger zahájil závod Paříž-Nice devátým místem v prologu

Montfort l'Amaury (Francie) - Cyklista Roman Kreuziger vstoupil do prestižního etapového závodu Paříž-Nice devátým místem v osmikilometrovém prologu. Nedávný vítěz závodu Kolem Sardinie ztratil na nejrychlejšího Larse Booma z Nizozemska 13 sekund. Bývalý mistr světa v cyklokrosu Boom absolvoval osm kilometrů za 10:56 minuty a o tři sekundy porazil osmatřicetiletého Němce Jense Voigta.

"Ukázal se v dobrém světle, ale jel na začátku, kdy bylo skoro bezvětří. Na posledních dvacet lidí vítr hodně zesílil, takže jsme měli menší handicap, ale i tak jsem to nezajel rozhodně špatně," prohlásil Kreuziger. "Jsem spokojený, protože odstup od těch nejlepších není velký. Sedm vteřin za Contadorem, to na osmi kilometrech není až tak moc," uvedl na svém webu.

Třetí s odstupem šesti sekund skončil Američan Levi Leipheimer. Stejnou ztrátu měl čtvrtý Alberto Contador ze Španělska, který je považován za největšího favorita závodu.

Pátý čas na trati s jedním stoupáním třetí kategorie zaznamenal dvacetiletý Slovák Peter Sagan, jenž je od letoška Kreuzigrovým kolegou v týmu Liquigas. Český cyklista, který byl před třemi lety v prologu Paříž-Nice druhý, na něj ztratil tři sekundy.

Závod skončí sedmou etapou v Nice příští neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články