Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V jednadvacetičlenné nominaci na cyklokrosové MS nechybí Štybar

Praha - Jeden z favoritů hlavního mužského závodu Zdeněk Štybar stojí v čele české nominace na světový šampionát v cyklokrosu, při kterém se v Táboře 30. a 31. ledna představí maximální možný počet 21 domácích reprezentantů. Nominaci zveřejnil na tiskové konferenci reprezentační kouč Petr Klouček. V závodě elite budou vedle Štybara usilovat o úspěch ještě Radomír Šimůnek, Petr Dlask, Martin Bína, Martin Zlámalík a Ondřej Bambula. Role prvního náhradníka připadla Kamilu Ausbuherovi.

V kategorie žen budou největšími českými nadějemi Kateřina Hanušová-Nashová a Pavla Havlíková, mezi jezdci do 23 let Lubomír Petruš.

"Nominace nebyla složitá. Již před domácím šampionátem jsem říkal, že máme celkem jasno, a potvrdilo se to. Myslím, že nemáme slabší tým než před devíti lety, kdy jsme v Táboře získali šest medailí," řekl Klouček.

Je nám líto, video expirovalo.
Nominace na MS v cyklokrosu

Trochu jej mrzí jen neúčast bikera Jaroslava Kulhavého, který se v této sezoně cyklokrosu věnoval a při svém posledním startu v domácím poháru v Uničově dokonce vyhrál. "Už tehdy ale řekl, že mistrovství světa nepojede a bude se připravovat na bikovou sezonu. Máme šest kvalitních jezdců, kdybychom ale v případě vítězství Štybara v seriálu Světového poháru získali ještě sedmé místo, tak adekvátního jezdce už nemáme," řekl Klouček.

Vedle Štybara vkládá největší medailové naděje do Kateřiny Hanušové-Nashové. "Ale bez šancí nejsme ani mezi juniory a jezdci kategorie do 23 let. Před devíti lety jsme také ve Světovém poháru příliš nezářili, ale v Táboře jsme pak sbírali medaile," dodal Klouček.

Na šampionátu nebude součástí trati asfaltový okruh

Dva týdny před startem mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře došlo ke změně původní trati. Technická komise Mezinárodní cyklistické unie (UCI) schválila záměr pořadatelů neabsolvovat úvodní 750 metrů dlouhý okruh na asfaltu. S ním se původně počítalo s cílem zatraktivnit závod pro diváky, ale zkušenost z nedávného domácího šampionátu přiměla pořadatele požádat o změnu.

"Jsme velmi rádi, že se podařilo vyhrát boj s UCI. Asfaltový okruh byl zbytečný, znevýhodnil by ty nejlepší jezdce z celé sezony," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel trati Petr Balogh. Vlastní závodní okruh měří 3320 metrů, cílová rovinka je dlouhá 165 metrů.

Nominace na mistrovství světa

Elite: Zdeněk Štybar, Petr Dlask (oba Telenet Fidea), Radomír Šimůnek (BKCP - Power Plus), Martin Zlámalík (Auto Volvo Hase), Martin Bína, Ondřej Bambula (oba Budvar Tábor). Náhradníci: Kamil Ausbuher (Prodoli Remerx), Vladimír Kyzivát (Control Johnson Ml. Boleslav), Lukáš Klouček (Sunweb ProJob).

Muži do 23 let: Lubomír Petruš (BKCP - Power Plus), Jiří Polnický (Sunweb ProJob), Karel Hník (Telenet Fidea), David Menger (Prodoli Remerx), Jan Nesvadba (KC Kooperativa SG Jablonec).

Junioři: Vojtěch Nipl (Stadion Louny), Matěj Lasák (SK Veha team), Radek Polnický (Empella), Tomáš Paprstka (Scott Scania Kolín), Michael Boroš (Budvar Tábor). Náhradník: Tomáš Medek (Prodoli Remerx).

Ženy: Kateřina Hanušová-Nashová (Luna), Pavla Havlíková (AVB), Jana Kyptová (Control Johnson Ml. Boleslav), Zuzana Pirzkallová (KC Kooperativa SG Jablonec), Martina Mikulášková (Stadion Louny).

Radomír Šimůnek
zdroj: cyklokros.cz
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články