Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Štybar chce na nové trati v Táboře čtvrtý domácí titul

Tábor - Trať pro 59. ročník mistrovství republiky v cyklokrosu v Táboře je připravena a dnes si ji poprvé vyzkoušel i největší favorit šampionátu Zdeněk Štybar. Meteorologové ovšem na sobotu 9. ledna, kdy se na jihu Čech pojede o tituly, předpovídají velké sněhové přívaly. Šampionát je zároveň posledním závodem devítidílného pohárového seriálu Toi Toi Cup, do jehož konečného pořadí výrazně promluví trojnásobné bodové zisky z Tábora. Zatím vede se značným náskokem Martin Bína.

Nově pozměněný okruh, který byl vybudován pro světový šampionát, jenž se v Táboře pojede poslední lednový víkend, měří 3320 metrů. "Jsou na něm dvě umělé překážky, a i když má převýšení jen 25 metrů, tak je hodně náročný," řekl šéf cyklokrosové komise svazu Čestmír Kalaš.

Podle reprezentačního trenéra Petra Kloučka je trať velmi dobře připravená. "Doufám, že moc sněhu nenapadne. Všichni naši nejlepší jezdci jsou zdrávi, a to slibuje velice zajímavý závod," poznamenal Klouček. Domácí šampionát je zároveň nominačním závodem pro mistrovství světa, nominaci si vybojují tři nejlepší v kategorii elite a dva mezi jezdci do 23 let.

Zdeněk Štybar:

"Nepřijel jsem proto, abych byl spokojen s pátým místem. Chci pochopitelně vyhrát a rád bych dále jezdil v dresu mistra ČR. Zvykl jsem si na něj a zvykli si na něj i moji příznivci a diváci. Především se chci ale vracet s pocitem, že mi trať sedí a za tři týdny na ní budu schopen bojovat o titul mistra světa, což je rozhodně závod důležitější."

Ani Klouček nepochybuje, že největším favoritem je Štybar. "Ale předpokládám, že letošní závod bude podstatně vyrovnanější než ty v minulých letech. Jsou zde Šimůnek, Bína, Dlask, Zlámalík a špatně na sněhu a ledu nejezdí ani Bambula. Doufám, že mistrovství nebude svázáno taktikou a na stupně vítězů vystoupí jen ti nejlepší," uvedl Klouček.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články