Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štybar vyhrál cyklokros v Podbořanech i po dvou defektech

Podbořany (Lounsko) - Cyklokrosař Zdeněk Štybar vyhrál druhý závod Českého poháru za sebou. Po sobotním triumfu ve Stříbře nezastavily vicemistra světa dnes v Podbořanech ani dva defekty. Jezdec stáje Fidea vyhrál o tři sekundy před Martinem Bínou, který uhájil vedení v seriálu. Těsně třetí skončil Štybarův týmový kolega Petr Dlask. Hned v prvním kole nasadili ostré tempo Bína se Štybarem a vytvořili si mírný náskok. Za nimi se srovnala skupina sedmi jezdců, ve které byli všichni ostatní favorité.

Už ve druhém okruhu ale potkal Štybara defekt a kvůli nucené výměně kola se propadl až na závěr první dvacítky. Na Bínu se v té době dotáhli Dlask a Martin Zlámalík. Štybar se propracoval v polovině závodu už na osmé místo, ale v tom okamžiku píchl podruhé. "To se mi už nechtělo ani závodit. Musel jsem do té doby sjíždět téměř minutu a zase jsem nabral ztrátu. Mám z toho ale nakonec velmi dobrý pocit. K vítězství jsem musel na soupeře najet přes minutu a půl," řekl Štybar.

Jeho stíhací jízda vyvrcholila v posledním kole, kdy se přiblížil k vedoucí dvojici. "A Bína s Dlaskem udělali v polovině posledního kola chybu. Ve stoupání se loktovali, museli sesednout a já se před ně dostal," popsal Štybar rozhodující okamžik. Pohárový Toi Toi Cup bude pokračovat 10. října závodem v Kolíně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články