Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kreuzigera skolila viróza, na závodu Tirreno-Adriatico skončil

Ascoli Piceno (Itálie) - Roman Kreuziger odstoupil kvůli viróze ze závodu Tirreno-Adriatico. Fit nebyl český cyklista od počátku etapového klání, na předčasném konci se dohodl se svým týmem Orica-Scott.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA

Třicetiletý Kreuziger odstoupil ze závodu, v němž byl v letech 2012 a 2014 celkově třetí, z 18. příčky průběžného pořadí. Na vedoucího Kolumbijce Naira Quintanu měl ztrátu tři minuty a 26 vteřin.

"Včera večer jsem měl vysokou horečku a dnes ráno jsem se necítil nejlépe. Tým rozhodl, že je lepší nestartovat, aby nebyl narušen další program. Čekají mě přibližně tři až čtyři dny klidu, pak se uvidí, jak moc mě to zasáhne a kdy budu moci zase začít trénovat," vysvětlil Kreuziger, který by měl 1. dubna startovat v jednorázové Velké ceně Miguela Induraina. "Na těch plánech by se nemělo nic měnit," dodal.

Ještě větší ztrátou pro tým bylo odstoupení Brita Adama Yatese v průběhu nedělní páté etapy. Druhý muž celkového pořadí opustil závod právě kvůli nemoci. "Máme v týmu asi virus. Jeden z prvních dnů to měl Roger Kluge, pak to skolilo Adama, následně i mě. Snad to nepřijde i na kluky, co v závodě pokračují," řekl Kreuziger. Závod vyvrcholí v úterý.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejtěžší etapu závodu Tirreno-Adriatico opanoval Quintana
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články