Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pátá etapa Tirrena-Adriatica patří Saganovi, Quintana vládne celkově

Fermo (Itálie) – Už druhý triumf na letošním ročníku závodu Tirreno-Adriatico si připsal Peter Sagan, který ovládl pátou etapu. Dvojnásobný mistr světa měl v závěru nejvíce sil z vedoucí skupiny a navázal na prvenství z třetí etapy.

Další triumf Petera Sagana
zdroj: ČTK/AP/Dario Belingheri

Osmý dojel ve stejném čase Kolumbijec Nairo Quintana, který vede celkové pořadí již o 50 sekund. Kvůli nemoci totiž v průběhu etapy odstoupil dosud průběžně druhý Brit Adam Yates, kolega Romana Kreuzigera z týmu Orica. "To je velká nepříjemnost, protože byl druhý v pořadí a vedl klasifikaci mladých," mrzelo Kreuzigera.

Za Quintanu se posunul Francouz Thibaut Pinot, který dnes po 210 kilometrech spurtoval na druhém místě za Saganem. Třetí místo obsadil v etapě Slovinec Primož Roglič. Kreuziger skončil se ztrátou 50 sekund dvacátý, Zdeněk Štybar přijel o dalších 16 vteřin později. Do konce závodu zbývají dvě etapy.

"Mám den za dnem lepší pocity, i když jsem se v posledním kopci vypnul. Zítra nás čeká lehčí etapa a budeme se snažit dostat do co nejlepší pozice mého spolubydlícího Luku Mezgece, aby mohl zkusit zaspurtovat. Pak už je jen časovka," řekl Kreuziger.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 5. etapa (209 km):

1. Sagan (SR/Bora) 5:00:05, 2. Pinot (Fr./FDJ), 3. Roglič (Slovin./LottoNL), 4. Thomas (Brit./Sky), 5. Mollema (Niz./Trek-Segafredo), 6. Urán (Kol./Cannondale), ...20. Kreuziger (ČR/Orica) -50, 26. Štybar (ČR/Quick-Step) -1:06.

Průběžné pořadí:
1. Quintana (Kol./Movistar) 21:34:51, 2. Pinot -50, 3. Dennis (Austr./BMC) -1:06, 4. Roglič -1:15, 5. Dumoulin (Niz./Sunweb) -1:19, 6. Thomas -1:23, ...18. Kreuziger -3:26, 50. Štybar -22:11. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články