Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Thomasovi vyšel útok v závěru etapy, Tirreno vede Van Avermaet

Pomarance - Vítězem druhé etapy cyklistického závodu Tirreno-Adriatico se stal Brit Geraint Thomas. Hvězdě týmu Sky, která se chystá na Giro d'Italia, vyšel útok čtyři kilometry před cílem nejdelší etapy letošního ročníku.

Geraint Thomas
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Se ztrátou devíti sekund za Thomasem dorazila po 229 kilometrech jízdy početná skupina v čele s Nizozemcem Tomem Dumoulinem a slovenským mistrem světa Peterem Saganem.

Stejné manko měl i Roman Kreuziger na 29. místě, v průběžném pořadí mu patří 39. příčka s odstupem 1:37 minuty na vedoucího Belgičana Grega van Avermaeta.

Olympijský vítěz z Ria de Janeiro vystřídal v čele celkové klasifikace Itala Damiana Carusa, svého kolegu ze stáje BMC, která ovládla středeční časovku družstev.

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar ve druhé etapě Tirreno-Adriatico nezachytil nástup Thomase

Thomas na modrý trikot lídra ztrácí na 37. místě minutu a 22 sekund kvůli katastrofálnímu průběhu týmové časovky, v níž tři členové Sky zničili kola.

"Ten útok nebyl v plánu. Chtěli jsme mít jen dobré pozice v prudkém stoupání. Šlapali jsme do toho, a když Bob (Jungels) zaútočil, cítil jsem se dobře a Kwiato (Michal Kwiatkowski) mi do vysílačky řekl, abych jel. Tak jsem to udělal. Nemyslel jsem si, že vyhraju, do posledních 150 metrů," uvedl Thomas.

Před rokem etapu s cílem v Pomarance vyhrál Zdeněk Štybar a pak jel až do předposlední etapy v dresu lídra závodu. Tentokrát nabral manko přes pět minut a skončil na 78. místě.

Kreuziger se v průběžném pořadí posunul o téměř 70 míst a cítil se lépe než po týmové časovce, v níž neudržel tempo kolegů ze stáje Orica a nabral manko.

"S nohama určitě větší spokojenost, ale ten včerejšek mě mrzí. Uvidíme den ode dne. Zítra je sprinterská etapa, doufám, že si co nejvíc odpočinu a připravím se na sobotu," uvedl Kreuziger směrem k nejtěžší etapě závodu.

Jeho tým se bude muset v dalším průběhu vyrovnat s oslabením o dva jezdce. Němec Roger Kluge dnes odstoupil kvůli nemoci a Australan Caleb Ewan po pádu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články