Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Terpstra je nečekaným vítězem Eneco Tour, Štybar skončil sedmý

Geraardsbergen (Belgie) – Celý dosavadní průběh Eneco Tour směřoval k tomu, že se celkovým vítězem stane Rohan Dennis. Dosud vedoucí muž závodu ale spadl a musel odstoupit. Prvenství v podniku série WorldTour tak slaví Niki Terpstra. Zdeněk Štybar skončil celkově sedmý.

Niki Terpstra
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Terpstra byl po šesti etapách průběžně pátý a v poslední etapě závodu profitoval z toho, že byl členem tříčlenné skupiny uprchlíků. Po 197,8 km finišoval v belgickém Geraardsbergenu druhý za vítězem etapy Norem Edvaldem Boassonem-Hagenem, třetí byl domácí Oliver Naesen.

V celkovém pořadí dvaatřicetiletý Terpstra porazil Naesena o 31 sekund. S třetím místem se musel spokojit mistr světa Peter Sagan, jenž dojel šestý a celkově ztratil rovnou minutu. O dalších 15 sekund zpět byl Štybar.

Do výsledku závodu promluvilo i počasí. Zhruba 60 km před cílem začalo pršet a z jízdy na kostkách se stala riskantní záležitost. Jedním z cyklistů, kteří skončili na zemi, byl i dosavadní lídr Rohan Dennis. Australský časovkář sice po pádu pokračoval, ale poté odstoupil.

Sagan se díky třetímu místu vrátil do čela žebříčku WorldTour před vítěze Vuelty Naira Quintanu z Kolumbie. V kalendáři seriálu už zbývá pouze říjnová "Klasika padajícího listí" Kolem Lombardie.

Cyklistický etapový závod Eneco Tour (WorldTour) - 7. etapa (197,8 km):

1. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data) 4:03:27, 2. Terpstra (Niz./Etixx-Quick-Step), 3. Naesen (Belg./IAM) oba -2, 4. Dumoulin (Niz./Giant), 5. Van Avermaet (Belg./BMC Racing) oba -43, 6. Sagan (SR/Tinkoff) -47, ...13. Štybar (Etixx-Quick-Step) -48.

Konečné pořadí: 1. Terpstra 22:43:26, 2. Naesen -31, 3. Sagan -1:00, 4. Van Avermaet -1:02, 5. Van Emden -1:03, 6. Kelderman (oba Niz./LottoNL) -1:11, 7. Štybar -1:15.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články