Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

König si po třech letech zajede Vueltu, lídrem Sky je Froome

Manchester – Silniční cyklista Leopold König si opět zajede Vueltu. Na etapový závod ve Španělsku se v barvách týmu Sky vrací po třech letech. Jeho nejlepším výsledkem bylo zatím 9. místo v roce 2013, kdy dokázal vyhrát i jednu etapu. Lídrem Sky je Chris Froome. Poslední z Grand Tours začne v sobotu 20. srpna.

Leopold König
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

König už na olympijských hrách v Riu řekl, že se startem na Vueltě počítá, a dnes ho tým Sky v nominaci potvrdil. V Brazílii osmadvacetiletý český silničář nejprve nedokončil náročný dlouhý závod, v časovce pak těsně zaostal za elitní desítkou.

Froome v olympijské časovce obhájil bronz, předtím zopakoval triumf na Tour de France a nyní ho čeká další výzva. Loni Vueltu nedokončil, předtím skončil dvakrát druhý (2014 a 2011). Pomáhat mu vedle Königa budou Ian Boswell, Michal Golas, Pete Kennaugh, Christian Knees, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa a Salvatore Puccio.

"Tohle léto až doteď bylo skvělé pro mě i můj tým, Vuelta bude pro všechny další výzvou. Postavili jsme silný tým a konkrétně já mám s ní nevyřízené účty," řekl Froome.

V pořadí 71. ročník začne sobotní týmovou časovkou. Na startu bude naopak chybět Roman Kreuziger z Tinkoffu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články