Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kreuziger bude jezdit za australskou stáj Orica

Praha - Novým zaměstnavatelem Romana Kreuzigera bude australská stáj Orica-BikeExchange, se kterou podepsal desátý cyklista letošní Tour de France dvouletou smlouvu. Kreuzigerův dosavadní tým Tinkoff letos v profipelotonu skončí, neboť ruský majitel Oleg Tiňkov z cyklistiky odejde.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Kreuziger na Tour původně startoval jako pomocník Alberta Contadora, po jeho odstoupení se stal lídrem týmu a dokončil závod v první desítce konečného pořadí. Měl čtyři nabídky na přestup a při rozhodování o budoucnosti nakonec vybíral ze dvou variant.

"Orica pro mě byla logickou a snadnou volbou. Obdivuji jejich ambice a cíle. Chci udělat maximum a pomoci jejich mladému týmu," uvedl třicetiletý jezdec. Nejlepší jezdec jeho nové stáje Adam Yates z Velké Británie skončil letos na Tour čtvrtý, předtím byl Kolumbijec Esteban Chaves druhý na Giru d'Italia.

Sportovní ředitel ambiciózního týmu Matt White označil Kreuzigera za jednoho z nejlepších cyklistů na WorldTour. "Je to revoluční podpis, do našeho týmu přinese spoustu zkušeností. Může pomáhat k úspěchům našim mladým jezdcům, ale zároveň sám umí vyhrávat na jednorázových i etapových závodech," dodal White na adresu úřadujícího českého mistra.

Je nám líto, video expirovalo.
Kreuziger bude jezdit za Oricu. Sagan zamířil do Bory
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články