Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Contador ovládl horskou časovku na úvod Critérium du Dauphiné

Les Gets (Francie) – Španělský cyklista Alberto Contador ovládl prolog závodu Critérium du Dauphiné, tradiční generálku na Tour de France. Lídr týmu Tinkoff porazil v čtyřkilometrové horské časovce ve francouzském lyžařském středisku Les Gets největší rivaly a ukázal svou připravenost na jeden z vrcholů sezony.

Contador po vítězné časovce na Critérium du Dauphiné
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Dvojnásobný vítěz Tour Contador za sebou nechal o šest sekund Australana Richieho Portea a o 13 sekund Brita Chrise Froomea, šampiona z předchozích dvou ročníků "Staré dámy".

"Věděl jsem, že jsem na tom dobře, ale nemyslel jsem si, že vyhraju. Porazit Froomea a Portea je trochu překvapení," uvedl třiatřicetiletý Contador, který byl při dosavadních šesti účastech na Dauphiné nejlépe dvakrát druhý.

V kopcích by měl mít Španěl k ruce stájového kolegu Romana Kreuzigera, jenž na Dauphiné startuje na přání týmu vůbec poprvé. Český cyklista, který byl v tomto termínu zvyklý startovat na závodě Kolem Švýcarska, zajel v prologu 35. čas s odstupem 1:08 na Contadora.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) – prolog (horská časovka 4 km):

1. Contador (Šp./Tinkoff) 11:36, 2. Porte (Austr./BMC) -6, 3. Froome (Brit./Sky) -13, 4. Martin (Ir./Etixx-Quick-Step) -21, 5. Alaphilippe (Fr./Etixx-Quick-Step) -24, 6. Poels (Niz./Sky) -25, 7. Bardet (Fr./AG2R) -29, 8. Yates (Brit./Orica) -31, 9. Rosa (It./Astana) -37, 10. Herrada (Šp./Movistar) -39, ...35. Kreuziger (ČR/Tinkoff) -1:08.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články