Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Královská etapa patří Froomovi, kontrolu nad závodem drží Quintana

Conthey (Švýcarsko) - Chris Froome zvítězil v královské etapě závodu Kolem Romandie, když úspěšně až do cíle na Villars-sur-Ollon dovedl svůj nástup. V průběžném pořadí se ovšem nic nemění, neboť lídr závodu Nairo Quintana dokončil ve stejné skupině jako jeho nejbližší konkurenti Thibaut Pinot a Ilnur Zakarin.

Chris Froome
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Gillieron

Chris Froome ve druhé etapě ztratil veškeré šance na vítězství, a nyní ho tak jezdci na čele průběžného pořadí mohli nechat poodjet. Dvojnásobný vítěz Tour de France spojil síly s Tejayem Van Garderem a společně šli do závěrečného stoupání královské etapy na Villars-sur-Ollon. Na začátku měli odstup zhruba pětačtyřiceti sekund.

Za britsko-americkou dvojicí pracovali jezdci Movistaru, jejichž lídr Nairo Quintana držel dres průběžně vedoucího závodníka. Pozor si ovšem musel dávat hlavně na duo Ilnur Zakarin a Thibaut Pinot, kteří na něho ztráceli asi jen dvacet vteřin  a to byl odstup, který šlo na tak prudkém výstupu s pasážemi až dvanáct procent snadno zlikvidovat. Nepřehlednost situace ještě zvyšovala mlha a silný déšť.

V polovině výstupu Van Garderen už nestačil Froomovu tempu a začal se propadat směrem k silné, ovšem také již nutně zredukované, skupině pronásledovatelů, kdy střídavě nastupoval Pinot, Quintana či Rigoberto Urán. Nikomu se ale nedařilo předvést dostatečně rozhodující atak. Froome po impresivní sólo jízdě zvítězil se čtyřvteřinovým náskokem a "spravil" si chuť po katastrofě z úvodních etap závodu.

Za ním se Pinot se Zakarinem marně snažili odpárat Quintanu, kýžená dvacítka sekund ovšem byla nad jejich síly a nakonec všichni dojeli společně. Kolumbijský jezdec tak půjde do poslední etapy, která pravděpodobně bude patřit sprinterům, s bezpečným náskokem devatenácti vteřin před Pinotem, o další čtyři vteřiny zpět je stájový kolega Quintany Ion Izagirre.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 4. etapa (172,7 km): 1. Froome (Brit./Sky) 4:44:24, 2. J. Izagirre (Šp./Movistar), 3. Pinot (Fr./FDJ), 4. Zakarin (Rus./Kaťuša), 5. Quintana (Kol./Movistar), 6. Mollema všichni -4.

Průběžné pořadí: 1. Quintana 12:07:03, 2. Pinot -19, 3. J. Izagirre -23, 4. Zakarin -26, 5. Dumoulin (Niz./Giant) -57, 6. Costa (Portug./Lampre) -1:12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články