Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Seriál Kolo pro život bude opět pro všechny, pojede i zotavující se Kulhavý

Praha – Největšího seriálu závodů na horských kolech s názvem Kolo pro život se loni zúčastnilo rekordních 25 000 závodníků a závodnic. V novém, v pořadí již 17. ročníku, se znovu pojede na šestnácti místech republiky a stejně jako loni budou trasy závodů rozděleny podle náročnosti a délky do čtyř kategorií tak, aby si v jeden den na stejném místě mohli na kolo sednout profesionálové i amatéři. Patronem seriálu je druhým rokem fotbalový brankář Petr Čech, tváří pak olympijský šampion z Londýna biker Jaroslav Kulhavý.

"Je pro mě radost být součástí projektu, díky kterému mohou celé rodiny společně trávit svůj volný čas sportem v nádherných koutech naší české přírody. A vůbec nejvíc mě těší stoupající počet dětí," vzkázal Čech z Londýna, kde má klubové povinnosti v Arsenalu.

Hned úvodního podniku v Brdech se zúčastní Kulhavý a bude to jeho návrat k závodění po pauze způsobené zlomeninou ruky. "Uvidíme, co mi dovolí ruka. Buď pojedu jen (kratší) fitness jízdu, nebo zkusím část hlavního. Půlhodinka super intenzity mi určitě neuškodí, naopak," uvedl Kulhavý.

Tvářemi Kola pro život se pro tento ročník stali i fotbalový reprezentant Bořek Dočkal a dvojnásobný stříbrný olympijský medailista veslař Ondřej Synek. "Myslím, že se představím spíš někdy na podzim na závěr sezony," podotkl Synek. "Když mi to fotbalový program dovolí, rád dorazím. Na počátku mé kariéry se kolo využívalo víc, teď ho používáme spíš při zranění, na nabírání kondice," dodal Dočkal z pražské Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Manažer Kola pro život Fořt: Věřím, že lidé budou spokojení

Seriál závodů odstartuje v sobotu 23. dubna v Dobřichovicích u Prahy závodem Trans Brdy, závěrečným šestnáctým podnikem bude Vysočina Arena Tour v Novém Městě na Moravě 1. října. Letošní sezona nabídne řadu novinek. Třeba pro děti bude největším lákadlem možnost nominovat se v rámci dětských závodů na Mistrovství dětí a mládeže na horských kolech.

I letos budou závody rozděleny podle náročnosti a délky do čtyř kategorií, nechybí ani závody Junior Trophy.

Program Kola pro život 2016:

23. dubna: Trans Brdy (Dobřichovice u Prahy), 30. dubna: Hustopeče Agrotec Tour (Hustopeče), 14. května: Mladá Boleslav Tour (Mladá Boleslav), 21. května: Jestřebí hory (Havlovice nad Úpou), 4. června: Orlík Tour (Vystrkov), 11. června: Ještěd Tour (Liberec - Vesec), 25. června: Bikemaraton Drásal (Holešov), 9. července: Vrchlabí - Špindl Tour (Vrchlabí), 23. července: Praha - Karlštejn Tour (Velká Chuchle), 30. července: Šumavský MTB maraton (Zadov), 13. srpna: Karlovarský AM bikemaraton (Karlovy Vary), 20. srpna: Manitou Železné hory (Chrudim), 3. září: Birell Plzeňská MTB 50 (Plzeň), 10. září: Znojmo Burčák Tour (Znojmo), 24. září: Oderská Mlýnice (Klokočůvek u Oder), 1. října: Vysočina Arena Tour (Nové Město na Moravě).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články