Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Nové Město bylo popáté vyhlášeno nejlepším SP horských kol

Aigle (Švýcarsko) - Nové Město na Moravě bylo i pátým rokem vyhlášeno nejlepším závodem Světového poháru v cross country horských kol. Novoměstší organizátoři získávají ocenění pravidelně od roku 2011, kdy měly závody elitních bikerů na Vysočině premiéru.  

Každý rok se na Světový pohár v Novém Městě hrnou slova chvály. Láká především skvělou diváckou kulisou, bezkonkurenčním zázemím i oblíbenou tratí. Dalším logickým vrcholem novoměstských pořadatelů bude mistrovství světa v cross country, které se zde uskuteční příští rok na přelomu června a července.

"Já bych viděl ten význam především vůči divákům a návštěvníkům mistrovství světa, prestiž by v tomto směru mohla hrát roli," řekl prezident organizačního výboru Petr Vaněk. Závod v Novém Městě letos v květnu zahajoval a početné fanoušky potěšil vítězstvím domácí favorit Jaroslav Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové Město je po páté nejlepším závodem Světového poháru

V anketě o nejlepší SP v sezoně tradičně hlasují závodníci, vedoucí týmů, novináři, sponzoři a zástupci Mezinárodní cyklistické unie (UCI).V úvahu se bere spousta faktorů, mimo jiné úroveň organizace, podoba tratí a atmosféra. Nejlepší závod ve sjezdu uspořádaly podle hlasujících při své premiéře v SP francouzské Lurdy. Nové Město získalo už svůj letošní druhý titul. Stejné ocenění získal také biatlon. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články