Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kulhavý jel závod na MS se zlomeným žebrem

Praha - Biker Jaroslav Kulhavý jel sobotní závod na mistrovství světa v Andoře se zlomeným žebrem. Zranění si přivodil již před týdnem, ale teprve po návratu ze šampionátu podstoupil lékařské vyšetření, které odhalilo příčinu jeho potíží.

"Měl jsem kolizi minulé pondělí, ale nic extra vážného. Od té doby jsem to cítil, jen jsem si už nestihl před cestou na MS nikam dojít, tak jsem šel pro kontrolu teď a mám zlomené žebro," řekl Kulhavý. Olympijský šampion z Londýna si už podobným zraněním párkrát v kariéře prošel, takže ví, co obnáší. "Dá se s tím fungovat. Je to cítit při dýchání, ale největší bolest přichází, když se člověk obrací na posteli."

Hop, nebo trop

V sobotu vzdal závod o světové medaile v lyžařském středisku Vallnord brzy po startu, ale zranění žebra nebylo tím rozhodujícím podnětem. "Byl to jeden z hlavních důvodů, který se k tomu všemu přidal, ale hlavní problém byla ta nadmořská výška ve spojení s astmatem," uvedl Kulhavý.

Zejména s ohledem na vysokou nadmořskou výšku okolo dvou tisíc metrů šel do závodu s tím, že to bude hop, nebo trop. "Určitě jsem nešel do závodu s tím, že i kdybych ho měl vzdát, tak že to zabalím na prvním kopci, jak se to nakonec stalo," řekl Kulhavý.

Velmi brzy však věděl, že nemá smysl pokračovat. "Nebyl jsem schopný se po startu vůbec nadechnout. Jeden za druhým mě tam předjížděli, a to byl takový signál, že to ztrácí smysl. Člověk je z toho trochu smutný, když je to MS. Protože naděje, že to zrovna ten den všechno sedne, je tam vždycky," prohlásil Kulhavý.

Zlomené žebro Kulhavého nezastaví v tréninku

Olympijské hry v Riu de Janeiro jsou pro českého bikera velkou motivací a tomuto cíli také vše podřizuje. "Budu určitě trénovat, volno ještě nepřichází. Možná že pak vyrazím někam k moři, ale určitě to není tak, že mám po MS a budu teď akorát ležet a odpočívat," uvedl Kulhavý.

Absolvuje i některé předem domluvené závody a za měsíc také testovací start v Riu. "Ten je někdy 11. října. Jinak budu jezdit spíš jen tak pro radost a k tomu udržovací trénink. Do terénu moc ne, jen třeba do lehčího, ale já teď ani do jiného pořádně nepotřebuju," řekl Kulhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články