Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Nepřítel vítr a vyhýbání se kapsám v pelotonu. Tour jede k moři

Start letošního ročníku má naplánováno nejméně převýšení za poslední roky. Velkou měrou se
o to zasluhuje dnešní etapa z Utrechtu až na mořský břeh do Neeltje Jans. Nebudou to tedy výškové metry, které budou hrozit - půjde o vítr.

Profil 2. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Cíl v Zélande (Neeltje Jans) je územím mořských bariér a místní přehrady, závodníci zde budou končit takřka přímo v moři. Už samotná čísla nadmořských výšek jsou vypovídající - peloton se bude pohybovat v rozmezí od nula do šesti výškových metrů. Hrozbou však bude vítr a jeho poryvy.

V případě, že povane boční vítr, jezdci se budou krýt z boku za závodníky před nimi. Díky tomu, že silnice je rozměrově omezena, se ti, na něž už u kraje nevyzbude místo, dostávají takříkajíc do pasti - musí čekat na zformování další vlny jezdců a vznikají tak citelné mezery. Podle cyklistických odborníků vůbec není vyloučené, že v případě, že se favorit dostane do takovéto špatné skupiny, může ztratit až několik minut. Poslední takovýto případ se stal před dvěma lety na Tour, kdy Alejandro Valverde v etapě St. Amand Montrond ztratil šance na celkové vítězství.

Ti, kteří se do cíle dostanou v hlavním poli, budou s největší pravděpodobností sprintovat
o vítězství. Vzhledem k tomu, že snadných finišů je v letošním programu omezené množství, se dá v cílové rovince čekat o to větší tlačenice. Okruh těch největších favoritů je nicméně zřetelný - Mark Cavendish, Alexander Kristoff, André Greipel či Nacer Bouhanni. Ti mají
v letošní sezoně dobré výsledky.

*** Alexander Kristoff
**  Mark Cavendish, André Greipel
*   Nacer Bouhanni, John Degenkolb, Peter Sagan

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 2. etapy Tour de France 2015


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články