Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Úspěch pro uprchlíky, ztráta pro Portea. V růžovém pokračuje Contador

Forli (Itálie) - Desátou etapu Gira d'Italia vyhrál ve spurtu skupinky čtyř domácích uprchlíků Nicola Boem, jenž na cílové pásce rovinaté trasy porazil Mattea Busata. Růžový trikot s přehledem uhájil Alberto Contador, který dorazil s osmnáctisekundovou ztrátou v hlavním pelotonu. Ztrátu nabral po defektu v závěru dne Richie Porte, který navíc dostal dvouminutovou penalizaci za to, že mu jiný jezdec pomohl s výměnou kola.

Nicola Boem
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Dal Zennaro

Lídr stáje Tinkoff-Saxo Contador drží po relativně poklidné etapě v čele průběžného pořadí třísekundový náskok před Italem Fabiem Aruem z Astany. Z hlavních favoritů na zisk titulu dnes nabral ztrátu pouze Porte z týmu Sky, který vinou mechanických problémů v závěru etapy dojel až na 150. místě s mankem minuty a pěti sekund. A jeho ztráta ještě narostla rozhodnutím jury o penalizaci. Porte ji dostal za to, že mu v rozporu s pravidly pomohl s výměnou předního kola jezdec z cizího týmu - krajan Simon Clarke ze stáje Orica-GreenEdge. Porteho to stálo propad ze třetí na dvanáctou pozici, za Contadorem už zaostává o 3:09.

"Nejsou tu snadné dny. Když se podíváte na dnešní případ Richieho Portea, ne vždy jde všechno podle plánu. Já měl svou špatnou chvilku, dneska ji měl Richie," řekl Contador. Roman Kreuziger na páté příčce ztrácí na stájového kolegu v čele pořadí 1:46 minuty. Porteho pomocník Leopold König zůstal po dojezdu v hlavním pelotonu desátý.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 10. etapa: Civitanova Marche - Forli (195 km):

1. Boem (It./Bardiani Valvole) 4:26:16, 2. Busato (It./Southeast) stejný čas, 3. Malaguti (It./Nippo) -2, 4. Marangoni (It./Cannondale) -4, 5. Nizzolo (It./Trek), 6. Modolo (It./Lampre), 7. Greipel (Něm./Lotto), 8. Mezgec (Slovin./Giant), 9. Ruffoni (It./Bardiani Valvole), 10. Appollonio (It./Androni Giocattoli), ...33. König (Sky)37. Kreuziger (Tinkoff-Saxo) všichni -18, 80. Vakoč (Eitxx-Quick-Step) -33.

Průběžné pořadí:1. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) 42:58:09, 2. Aru (It./Astana) -3, 3. Landa (Šp./Astana) -46, 4. Cataldo (It./Astana) -1:16, 5. Kreuziger -1:46, 6. Urán (Kol./Etixx-Quick-Step) -2:10, 7. Visconti (It./Movistar) -2:12, 8. Caruso (It./BMC) -2:20, 9. Amador (Kost./Movistar) -2:24, 10. König -2:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články