Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nash opanovala další cyklokrosový závod, na MS potrénuje v Kalifornii

Baal - Kateřina Nash ukončila třítýdenní působení na evropských cyklokrosových tratích vítězstvím. Česká mistryně vyhrála na Nový rok závod série bpost bank trofee v belgickém Baalu a připsala si v pátém mezinárodním závodu třetí triumf. Nyní se Nash vrátí na dva týdny do Kalifornie připravovat na mistrovství světa v Táboře, jež se pojede 31. ledna.

Kateřina Nash
zdroj: ČTK/AP autor: David Stockman

Sedmatřicetiletá Nash zvítězila suverénně s náskokem 32 sekund před domácí mistryní Evropy Sanne Cantovou, třetí byla s odstupem tři čtvrtě minuty další belgická cyklokrosařka Ellen van Loyová. Sedmé místo obsadila Pavla Havlíková.

"Snažila jsem se ve vánočním období odjet závody co nejlépe, což se povedlo. Hodně si nyní věřím," uvedla Nash, jež se aktuálními výsledky pasovala do role velké medailové kandidátky pro domácí MS.

Bývalá běžkyně na lyžích a elitní bikerka po prosincovém návratu do Evropy z USA, kde trvale žije, ovládla český šampionát v Milovicích a poté absolvovala pět závodů v Belgii. Ve všech se dostala na stupně vítězek, vyhrála světový pohár v Namuru a den před Silvestrem také závod v Loenhoutu. V obou případech porazila mistryni světa z předchozích šesti let Marianne Vosovou z Nizozemska. Druhá poté byla Nash na SP v Heusen-Zoledru a třetí v závodu Superprestige v Diegemu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články