Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Časovku ovládla Brennauerová, Sáblíková se do desítky nevešla

Ponferrada (Španělsko) - Časovku na mistrovství světa vyhrála Němka Lisa Brennauerová před Ukrajinkou Annou Solovějovou a Američankou Evelyn Stevensovou. Martina Sáblíková zvládla takřka třicetikilometrovou trať s převýšením 172 metrů, na niž vyrazilo 47 závodnic, za 40 minut a 14 vteřin a skončila dvanáctá. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení pojede v Ponferradě i sobotní závod s hromadným startem.

Ilustrační foto

Přestože některým z favoritek se závod nevyvedl zdaleka podle představ, řadily se nakonec před Sáblíkovou, na kterou nezbylo ani místo v první desítce. Z titulu se trochu překvapivě radovala šestadvacetiletá Brennauerová, která má na kontě také úspěchy z dráhy.

Poté, co v neděli získala druhé zlato v týmové časovce, přidala dnes i první cenný kov ze silnice mezi jednotlivkyněmi. "Nemůžu tomu vůbec uvěřit," řekla Brennauerová bezprostředně po konci závodu.

"Bude mi chvilku trvat, než si uvědomím, co jsem dokázala. Ten závod byl hodně dlouhý, ale věděla jsem, že to mi může vyhovovat," pochvalovala si Brennauerová. Druhou Solovějovou za sebou nechala o téměř 19 sekund.

Obhájkyně zlata Ellen van Dijková z Nizozemska dojížděla do cíle jako poslední v pořadí už za hustého lijáku, a i proto finišovala až sedmá. Další z favoritek Novozélanďance Lindě Melanii Villumsenové se nepovedlo prodloužit sérii pěti medailových úspěchů na MS v časovce. Tentokrát byla devátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková skončila na MS v časovce dvanáctá

Výsledky mistrovství světa v silniční cyklistice

Ženy - časovka (29,5 km): 1. Brennauerová (Něm.) 38:48, 2. Solovějová (Ukr.) -19, 3. Stevensová (USA) -21, 4. Krögerová (Něm.) -38, 5. Duycková (Belg.) -45, 6. Canuelová (Kan.) -51, 7. Van Dijková (Niz.) -1:12, 8. Powersová (USA), 9. Villumsenová (N. Zél.) obě -1:14, 10. Worracková (Něm.) -1:15, ...12. Sáblíková (ČR) -1:26.

Junioři - časovka (29,5 km): 1. Kämna (Něm.) 36:13, 2. Costa (USA) -45, 3. Storer (Austr.) -58.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články