Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Quintana opět upadl a odstoupil, vede Contador

Pamplona (Španělsko) - Kolumbijec Nairo Quintana odstoupil z Vuelty. Jeden z hlavních favoritů na celkové vítězství měl pád v úterní časovce a poté, co skončil na zemi i v jedenácté etapě, své účinkování v závodu ukončil.  Vyšetření v nemocnici ukázalo, že utrpěl zlomeninu lopatky, a ve čtvrtek ho čeká operace. Vedení dál hájí Alberto Contador, krajan Alejandro Valverde ale snížil díky bonifikacím jeho náskok na 20 sekund. Z jejich taktické bitvy v závěru 153 kilometrů dlouhé trasy těžil Fabio Aru, který v náročném stoupání zhruba kilometr před cílem zaútočil a vybojoval pro Itálii druhý etapový vavřín v letošním ročníku.

Ilustrační foto

Valverde dojel se ztrátou šesti sekund druhý ve stejném čase jako třetí Joaquín Rodríguez a čtvrtý Contador. Průběžně čtvrtý je Chris Froome. Britský spolufavorit na celkový triumf, jenž v závěru jen s největším vypětím držel kontakt, nakonec ztratil na vedoucí dvojici jedinou vteřinu a přiblížil se třetímu Kolumbijci Rigobertu Uránovi. Ten na šesté příčce zaostal o 13 vteřin.

Vítěz letošního Gira d'Italia Quintana odstartoval do jedenácté etapy po pádu v časovce s bolavým kotníkem a kyčlí. V pelotonu absolvoval zhruba dvacet kilometrů, než se zapletl do další nehody. Jeden z lídrů týmu Movistar poté zamířil na vyšetření do nemocnice a letošní Vuelta pro něj skončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 11. etapy Vuelty

Quintana si po pádu stěžoval na bolest pravého ramena a rentgen potvrdil ne zcela čistou zlomeninu lopatky. Zranění si proto vyžádá operaci, které se Kolumbijec podle twitterového vyjádření stáje podrobí ve čtvrtek. Čtyřiadvacetiletý Quintana měl přitom závod dobře rozjetý. V neděli se před volným dnem dostal do vedení a úterní časovku absolvoval v červeném trikotu lídra.

Ten mu však štěstí nepřinesl - kolumbijský vrchař nezvládl pravotočivou zatáčku a skončil ve svodidlech. Ošklivě se potloukl, ztratil několik minut času a vypadl z elitní desítky celkového pořadí. Přesto doufal, že se ještě v kopcích vrátí alespoň na stupně vítězů. 

Cyklistický etapový závod Vuelta - 11. etapa: Pamplona - Santuario de San Miguel de Aralar (153,4 km):

1. Aru (It./Astana) 3:41:03, 2. Valverde (Šp./Movistar), 3. Rodríguez (Šp./Kaťuša), 4. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) všichni -6, 5. Froome (Brit./Sky) -7, 6. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -13, 7. Sánchez (Šp./BMC), 8. Martin (Ir./Garmin) oba -15, 9. Navarro (Šp./Cofidis) -16, 10. Gesink (Niz./Belkin) -21.

Průběžné pořadí: 1. Contador 40:26:56, 2. Valverde -20, 3. Urán -1:08, 4. Froome -1:21, 5. Rodríguez -1:35, 6. Sánchez -1:52, 7. Aru -2:13, 8. Anacona (Kol./Lampre) -2:22, 9. Gesink -2:55, 10. Caruso (It./Cannondale) -3:51.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články