Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Degenkolb se dočkal etapového vavřínu, dál vede Matthews

Córdoba - Čtvrtou etapu Vuelty ovládl v hromadném spurtu suverénně německý cyklista John Degenkolb. Červený trikot pro vedoucího muže závodu uhájil v dalším horkém dni Australan Michael Matthews, vítěz pondělní třetí etapy dojel na třetím místě a díky bonusovým sekundám zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí. Před druhým Kolumbijcem Nairem Quintanou, vítězem letošního Gira, vede o osm sekund. Třetí Španěl Alejandro Valverde ztrácí 15 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. etapy cyklistické Vuelty

Pětadvacetiletý Degenkolb si spravil chuť po nevydařeném útoku na etapový vavřín ve spurtu do kopce z předchozího dne. "Včera to bylo velké zklamání, že jsem nevydržel, bylo to moc náročné a prudké. Dnešek byl lepší, jsem šťastný, že mám etapu na Vueltě," řekl jezdec stáje Giant.

V závěru 167,4 km dlouhé etapy, v níž peloton čekaly ve vysokých teplotách dvě vrchařské prémie, Degenkolb porazil o dvě délky kola druhého Vicentea Reynese ze Španělska a celkového lídra Matthewse a připsal si první etapové vítězství na podniku Grand Tour v sezoně. Na Tour de France se musel dvakrát spokojit s druhým místem.

Výsledky 4. etapy cyklistického závodu Vuelta:

1. Degenkolb (Něm./Giant) 4:02:55, 2. Reynes (Šp./IAM), 3. Matthews (Austr./Orica), 4. Caruso (It./Cannondale), 5. Martin (Ir./Garmin), 6. Kolobněv (Rus./Kaťuša), 7. Mondory (Fr./AG2R), 8. Conti (It./Lampre), 9. Jungels (Luc./Trek), 10. Aru (It./Astana) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Matthews 13:30:44, 2. Quintana (Kol./Movistar) -8, 3. Valverde (Šp./Movistar) -15, 4. Urán (Kol./Omega Pharma-Quick-Step) -19, 5. Caruso, 6. Chaves (Kol./Orica) oba -21, 7. Bennett (N. Zél./Cannondale), 8. Zubeldia (Šp./Trek) oba -24, 9. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo), 10. Kelderman oba -27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články