Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Po atletice už se těší na kolo. Drahotová chce na MS pomoci Sáblíkové

Praha – Výjimečně talentovaná Anežka Drahotová bývá přirovnávána k trojnásobné olympijské vítězce v rychlobruslení Martině Sáblíkové. Však ji také devatenáctiletá Anežka pořádně prohání v cyklistických závodech. Bronzová chodkyně z ME v Curychu chce Sáblíkové pomoci na cyklistickém mistrovství světa. Jak naloží s všestranností na cestě k olympijským hrám v Riu? I na to odpovídala mladá atletka ve Sportovních zprávách.

Anežka Drahotová (uprostřed) na ME v Curychu
zdroj: AP autor: Walter Bieri

Nyní nadešlo období odpočinku. Poté, co se v USA stala juniorskou mistryní světa v atletice, přivezla první velkou seniorskou medaili z ME v Curychu. "Přece jenom to bylo náročné – dva závody a časový posun," podotkla Drahotová, jejíž odpočinek neznamená zahálku.

Na začátku září ji čeká běžecká Grand Prix v Praze, poté mistrovství ČR atletických družstev a možná i mistrovství světa v běhu do vrchu, na které dostala divokou kartu. Od 21. do 28. září se koná cyklistický světový šampionát. "Na kolo se moc těším. Ačkoli je člověk unavený, úspěch jej hrozně povzbudí. Ví, že práce se zúročila a že to funguje dobře," řekla Drahotová.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Na co se chce soustředit všestranná Anežka Drahotová?

Poprvé bude startovat v seniorské kategorii. "Pojedu časovku i hromadný závod. Chci se letos podívat, jak vypadá závod mezi dospělými, nabrat zkušenosti a pomoci Martině Sáblíkové v hromadném závodu, aby mohla dosáhnout výraznějšího umístění," pronesla Drahotová.

Na dohodu, jak bude mistrovský závod probíhat, zatím nebyl čas. "Spolupráce zatím neprobíhá, protože jsem měla trochu jiný program. Bavili jsme se jen na mistrovství republiky, kdy Martina suverénně vyhrála oba závody. Že bychom spolu trénovaly, to ne," vysvětlila Drahotová, která na letošním mistrovství republiky v časovce skončila hned za Sáblíkovou na stříbrné pozici. Ke své o osm let starší kolegyni chová respekt. "Hrozně ji obdivuju, že závodí také od mladých let. Líbí se mi, jakým způsobem trénuje, její cílevědomost. Doufám, že se jí to povede i na mistrovství světa v silniční cyklistice," dodala.

Největší šance je v chůzi

Všestrannosti se nechce talentovaná sportovkyně ještě úplně vzdát, i když cítí, že ne vše jde zvládat na nejvyšší úrovni. "Dokud to takhle funguje, kombinovat sporty není špatná cesta. Jsem si ale vědoma toho, že v dospělé kategorii se už nejde všem věnovat naplno. Příští rok bychom se chtěli zaměřit na cyklistiku a běh," nastínila.

Magnetem jsou samozřejmě Hry v Riu. Své šance se Drahotová snaží vidět realisticky. "Největší potenciální šance je v chůzi. Líbilo by se mi běžet a s kolem by start možný byl, ale třeba v běhu není úplně možnost vyhrát nějakou vytrvaleckou trať," uzavřela Drahotová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články