Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Štybar přišel o Vueltu, zranění mu brání v příjmu potravy

Praha – Jedno velké zklamání už letos prožil, když se nedostal do nominace na Tour de France. Nyní přišel Zdeněk Štybar i o "náplast" v podobě Vuelty. Český cyklista se před pár dny po tvrdém pádu ošklivě zranil v obličeji, přesto start na španělském závodě Grand Tour plánoval. Zranění mu však start nakonec nedovolilo, následky pádu Štybarovi brání v příjmu potravy a Štybarovo jméno tak chybí v nominaci stáje Omega Pharma Quick-Step.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČTK/AP

Český jezdec měl sice od týmu připravenou letenku a do poslední chvíle věřil, že by závěrečnou letošní Grand Tour mohl stihnout, ale nakonec nebude riskovat. "Zdeňka pustili včera z nemocnice v Roeselare, ve čtvrtek mu mají vyndávat stehy a v pátek má jít k zubaři. Považuju za stoprocentní, že Vueltu nepojede. Jsem z toho sám smutný a zklamaný, on samozřejmě ještě víc, ale přednější je teď jeho zdraví," řekl po návratu z Belgie Štybar starší.  

Jeho syn se zranil v závěru čtvrteční etapy Eneco Tour při hromadném pádu. Obličejem narazil na asfalt a vyrazil si zuby. Po dlouhém ošetřování byl převezen do nemocnice a musel se podrobit operaci. Obavy o vážnější zranění se nepotvrdily a zdálo se, že Štybarovu účast na Vueltě pád neohrozí.

"Všechno zatím vypadá dobře, ale má potíže s příjmem potravy. A přestože se mu ty rány pěkně hojí, doktoři mají obavy, co by s tím udělal pot, do toho třeba slunce... Byl by to proto asi zbytečný risk, kdyby pak měla přijít nějaká komplikace. Raději se teď doléčí a pak se naplno vrhne do přípravy na mistrovství světa," přiblížil Štybar starší. 

Lídrem Oemgy Úran

Lídrovi stáje Rigobertovi Uránovi tak budou dělat na třítýdenním závodu ve Španělsku společnost Tom Boonen, Tony Martin, Wout Poels, Nikolas Maes, Pieter Serry, Carlos Verona, Gianluca Brambilla a Slovák Martin Velits. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Štybar měl na Vueltě startovat potřetí v kariéře. V roce 2012 se rozkoukával po přesunu do silniční cyklistiky, loni už ale vyhrál sedmou etapu. Později však závod vzdal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články