Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Cyklistickou Vysočinu stále vede Hunal, ve spurtu nestačil na Hoelgaarda

Polička (Svitavsko) Ve druhé etapě cyklistického závodu Vysočina dlouhé 134 kilometrů zvítězil ve spurtu dvanáctičlenné skupiny Nor Daniel Hoelgaard před Martinem Hunalem. Celkově stále vede Hunal z týmu Bauknecht-Author (o dvě sekundy před Hoelgaardem), jenž se radoval z vítězství v úvodní etapě.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou etapu cyklistické vysočiny ovládl Hoelgaard

Na okruzích okolo Poličky se brzy po startu pustil do sólového úniku Francouz Alexis Guerin, jenž získal téměř čtyřminutový náskok. Jeho útok v kopcovitém terénu skončil 30 kilometrů před cílem. Po dostižení uprchlíka okamžitě zaútočil Slovinec Andi Bajc, ani jeho snaha ale nevedla k etapovému vítězství. Zhruba deset kilometrů před cílem jej dostihla jedenáctičlenná skupinka pronásledovatelů. Peloton dovedl do cíle se ztrátou více než jedenácti minut na vítěze na 17. místě Matěj Lasák.

V sobotu je na programu třetí etapa na okruzích okolo Bystřice nad Pernštejnem, která měří 123 km.

2. etapa  - okruhy v Poličce (134 km):

1. Hoelgaard (Nor./Etixx) 3:20:24, 2. Hunal (Bauknecht-Author), 3. Bajc (Slovin./Amplatz-BMC), 4. Boubal (VC Ratisbona Řezno), 5. Berger (Něm./KDE Stevens Berlin), 6. Tratnik (Slovin./Amplatz-BMC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Hunal 5:55:09, 2. Hoelgaard -2, 3. Boubal -10, 4. Bajc -12, 5. Berger, 6. Bambula (MX3 ČEZ Tábor) oba -16. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články