Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Martina Sáblíková ujela všem soupeřkám a znovu získala titul

Slavkov u Brna – Stejně jako v minulém roce i letos vládla republikovému mistrovství Martina Sáblíková. Ta se po triumfu v časovce radovala i v hromadném závodu – v cíli měla na druhou Anežku Drahotovou náskok pěti minut a 36 sekund. Na třetím místě skončila Eliška Šulcová.

zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Sáblíková se na 96 kilometrů dlouhé trati brzy odpoutala od pelotonu a zbytek startovního pole zcela deklasovala. Druhou v pořadí Anežku Drahotovou porazila o pět a půl minuty. "Jela jsem si nějaké svoje tempo do kopce, zkusila jsem jet dopředu a pak jsem zjistila, že jedu sama. Tak jsem si řekla, že to zkusím a přinejhorším mě dojedou v dalším kopci. Ale náskok začal narůstat, tak jsem jela," řekla Sáblíková v cíli.

Před posledním z šesti okruhů, které ženy společně s juniorkami absolvovaly, už měla na Drahotovou k dobru pět minut. "Jen jsem si tak řekla, že snad neumřu a už mě nedojedou," uvedla Sáblíková. I osmnáctiletá Drahotová, která sbírá úspěchy také v chůzi a běhu, získala ve Slavkově druhou medaili po bronzu z časovky.

Po dojetí se dočkala bouřlivého potlesku od fanoušků i gratulace očividně spokojeného trenéra Petra Nováka. "Určitě velká spokojenost," přitakal Novák. "Čekal jsem, že alespoň jedna nebo dvě holky by s ní mohly jet. Zkoušela to v tom kopečku jedna z juniorek, ale nahoře už byla Martina sama vepředu o 15 vteřin, tak jela," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková obhájila na kole republikový double
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články