Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Huříková veze z ME zlato, Kulhavý vybojoval stříbro

Ballyhoura - Tereza Huříková se stala mistryní Evropy v maratonu horských kol a Jaroslav Kulhavý získal v irské Ballyhouře stříbrnou medaili. Olympijský vítěz nestačil v závodu na 93 kilometrů jen na kolegu z týmu Specialized Švýcara Christopha Sausera, který je úřadujícím světovým šampionem v této disciplíně. Čtvrtý dojel Matouš Ulman.

Tereza Huříková
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Mám radost, konečně mi vyšel závod!" radoval se Kulhavý. "Hned na začátku jsme se 'Susim' ostatním odjeli. Odtáhl jsem prvních třicet kilometrů, jeli jsme šrot a vybudovali jsme si velký náskok na ostatní. Ke konci na širokých cestách byl ale Christoph silnější, ve stoupání mi trošku cuknul a už jsem ho nedokázal sjet," konstatoval bývalý mistr světa v cross country.

Maratonské ME zařadil do svého programu poté, co kvůli zranění kolena ze Světového poháru v Albstadtu vynechal před týdnem kontinentální šampionát v cross country v St. Wendelu. Teď se bude chystat na MS v maratonu v Pietermaritzburgu, které se pojede za dva týdny.

"Na to, že jsem po Albstadtu trénoval asi jen šest dní, jsem spokojený. Byli tu stejní závodníci, jací by měli jet o duhový trikot za 14 dní v Africe, takže ještě trochu poladím formu a doufám, že to bude dobré," uvedl Kulhavý. Huříková si dojela pro první velký titul mezi dospělými před Britkou Sally Bighamovou a Norkou Borghild Lovsetovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články