Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Raboň přechází na horská kola. Není to omyl, tvrdí

Praha - František Raboň, jemuž skončil kontrakt v elitní silniční stáji Omega Pharma-Quick Step, přechází na horská kola. Pro příští sezonu se dohodl na smlouvě s týmem Specialized Racing, v němž bude kolegou olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého a Terezy Huříkové. Jeden z nejlepších českých profesionálů se chce soustředit na maratony.

František Raboň v tréninku
zdroj: ČT4

"Kdybych nebyl stoprocentně přesvědčený, že můžu uspět, tak bych do toho nešel," řekl Raboň. "Bude se specializovat na maratony, což považujeme za logický krok," uvedl šéf Specialized pro východní Evropu Zdeněk Löffelmann, který Raboňovi přechod na biky navrhl.

František Raboň: "Není to o tom, že bych tu měl jen nějak 'dojet' kariéru."

"I když jsem Zdeňkovi v první chvíli řekl, jestli se nezbláznil, ten krok pro mě byl pak vcelku jednoduchý. Jednání byla neuvěřitelně rychlá," pochvaloval si Raboň. Nyní už přestupem žije. "Jsem na to úplně přepnutý. Budu chtít dokázat, že to nebyl omyl," prohlásil mistr Evropy na silnici do 23 let z roku 2005, který má za sebou čtyři starty na Giru d'Italia a dvakrát jel Vueltu.

Důležitým ukazatelem pro trojnásobného mistra republiky v časovce byl i tříhodinový trénink s Kulhavým. "Otestoval mě docela kvalitně," pousmál se Raboň. "Ale pak šlo kamarádství stranou - chtěl jsem po něm, aby mi na rovinu řekl, zda bych do toho měl jít, nebo to nemá smysl," řekl. A Kulhavý ho povzbudil. Raboň dosud horská kola využíval v zimě v tréninku.

Při ohlédnutí za silniční kariérou ho mrzí jen to, že nikdy nejel Tour de France. "Jinak jsem hrozně rád za to, co se mi podařilo," konstatoval Raboň, který jezdil také za další přední stáje T-Mobile a HTC-Columbia.

Nyní už ladí program na příští rok a rozvíjí spolupráci s trenérem Viktorem Zapletalem. Do programu zahrne české závody, ale v úvahu přichází i Cape Epic v JAR, etapový závod dvojic, který Kulhavý letos vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Raboň přesedlal na horské kolo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články