Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V nominaci na MS ve Florencii je i Kreuziger či Štybar

Praha - V nominaci na nadcházející mistrovství světa silničních cyklistů ve Florencii jsou největší české hvězdy Roman Kreuziger, Leopold König, Zdeněk Štybar, Jan Bárta i František Raboň. Na šampionátu, jenž v Itálii začne v neděli, se představí celkem 19 českých reprezentantů.

Sport
zdroj: ČT4

Pro vrchol MS, jímž bude závod s hromadným startem v neděli 29. září, bude mít reprezentační trenér René Andrle velmi silnou sestavu. Do týmu vybral vedle elitní pětice ještě Jakuba Nováka a Stanislava Kozubka.

V časovce jednotlivců se naopak postaví na start pouze Bárta. V kategorii jezdců do 23 let schází kvůli nemoci současný vicemistr Evropy Petr Vakoč. Loňskou devátou příčku z časovky nebude mezi ženami obhajovat dvojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková, jež dala přednost přípravě na rychlobruslařskou sezonu i proto, že jí příliš neseděl profil trati.

Jediným otazníkem v nominaci zůstává obsazení druhého místa v silničním závodě juniorů. Trenér Svatopluk Henke určí konkrétní jméno po nedělním Českém poháru v Praze.

Nominace českého týmu na MS ve Florencii (22.-29. září):

Muži:

Elite: Silniční závod: Roman Kreuziger, Jan Bárta, Leopold König, Zdeněk Štybar, František Raboň, Jakub Novák, Stanislav Kozubek. Časovka: Jan Bárta. Do 23 let: Silniční závod: Karel Hník, Josef Černý, Jan Hirt, Josef Hošek, David Dvorský. Časovka: Josef Černý, Daniel Turek.

Junioři: Silniční závod: Michal Schlegel + dosud neurčený jezdec. Časovka: Michal Schlegel.

Ženy:

Elite: Silniční závod: Martina Růžičková, Tereza Trefná.

Juniorky: Silniční závod: Eliška Drahotová, Anežka Drahotová. Časovka: Anežka Drahotová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články