Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štybar dojel v Loenhoutu za mistrem světa Albertem

Loenhout (Belgie) - Ani při třetím cyklokrosovém startu v sezoně se Zdeněk Štybar nedočkal vítězství. Bývalý dvojnásobný mistr světa v pátém závodu seriálu bpost bank Trofee v belgickém Loenhoutu nestačil na úřadujícího světového šampiona Nielse Alberta a dojel druhý. Třetí místo obsadila mezi ženami Kateřina Nash.

Sport
zdroj: ČT4

Štybar měl ještě při nájezdu do závěrečného okruhu na Alberta mírný náskok, ale nakonec za ním zaostal o 16 sekund. "Nezrychlil jsem, jenom jsem měl štěstí, že jsem zvolil lepší stopu," komentoval své vedení v úvodu posledního kola. "Měl jsem něco k dobru, ale proti Albertovi v jeho současné formě bych potřeboval jinou rychlost. Nemám to v nohách, protože jsem v minulých týdnech nejezdil speciální cyklokrosové tréninky," uvedl Štybar, jenž má v plánu ukončit sezonu v terénu po mistrovství republiky.

Další Belgičan Kevin Pauwels na třetím místě ztratil na českého jezdce, který už dává přednost silničním závodům, 40 sekund. Desáté místo obsadil Radomír Šimůnek.

Při startu v předchozím závodu bpost bank Trofee v Essenu sice Štybar dojel první, ale protože ve spurtu poslal k zemi Jana Denuwelaereho, byl odsunut na čtvrtou pozici. V nedělním podniku světového poháru v Zolderu skončil třetí.

Nijs šel vyčinit jednomu z "fanoušků"

V závodu v Loenhoutu vzbudil rozruch konflikt Svena Nijse s jedním z diváků, který trefil belgickou hvězdu kelímkem od piva. Nijs odložil kolo a vyrazil mezi fanoušky si to s ním vyříkat. "Na stejném místě někdo házel kelímek v každém okruhu, myslím, že to byl pořád ten samý člověk. Když už se to stalo posedmé, došla mi trpělivost," řekl mistr světa z roku 2005, který měl velkou ztrátu, takže si mohl zastávku dovolit. "Ptal jsem se ho, proč to dělá. Nic než 'pardon' z něj nevypadlo. Tohle k cyklokrosu nepatří, měl by tu být nějaký respekt," dodal šestatřicetiletý jezdec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články