Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kreuziger jde za Contadorem do Saxo Banku

Praha - Dlouho se o tom spekulovalo, ale až nyní se stal přestup Romana Kreuzigera do Saxo Banku skutečností. Nejlepší český cyklista posledních let mění po dvou letech dres a stává se posilou týmu vítěze posledního ročníku Vuelty Alberta Contadora. V dánské stáji podepsal Kreuziger smlouvu na tři roky. 

Roman Kreuziger v dresu Astany
zdroj: EPA autor: PIER MAULINI

"Zvažoval jsem všechna pro a proti. Tým mě chtěl už v době, než jsem podepsal do Astany. Ale tenkrát jsme se nedohodli. Teď jsem vybíral asi z pěti nabídek a vzhledem k dalšímu růstu i budoucnosti byl Saxo Bank-Tinkoff Bank nejlepším řešením," uvedl Kreuziger na svých stránkách.

Roman Kreuziger strávil v dresu kazašské Astany dva roky, velká očekávání, se kterými do týmu přicházel, ale nenaplnil. V první sezoně sice získal bílý trikot pro nejlepšího jezdce do 25 let na italském Giru, ale především letošní sezona českému jezdci příliš nevyšla. Když Astana na začátku srpna oznámila, že angažovala Itala Vincenza Nibaliho, bylo už nad slunce jasnější, že Kreuziger změní od nové sezony stáj.

"Potřebuju někoho, kdo mě srovná"

"Nabídky jsem měl na stole nějakou chvíli, ale potřeboval jsem si všechno promyslet. Nakonec rozhodla i osoba Bjarneho Riise. Kdo pod ním pracoval, zvedl se a byl dobrý. Tým má navíc hlavu a patu, vše tam funguje dobře. A já po dvou letech potřebuju někoho, kdo mě srovná a uvede na správnou lajnu," věří Kreuziger.

Bjarne Riis, generální manažer stáje: "Roman je typ jezdce, kterého jsme chtěli v týmu už pár let, takže je skvělé, že nyní se nám konečně podařilo dosáhnout dohody. Bezpochyby bude velkou posilou našeho týmu, protože je schopen vyhrávat závody od klasik až po etapové závody. Zároveň jsem přesvědčen, že Roman se pořád ještě může zlepšovat. Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom dokázali plně využít jeho potenciálu."

V dánském týmu Saxo Bank-Tinkoff Bank bude český cyklista jezdit po boku hvězdného Alberta Contadora, který bude nade vší pochybnost – přinejmenším v nadcházející sezoně – lídrem Saxo Banku v nejprestižnějším etapovém závodě Tour de France.

"Zatím jsme se o programu bavili jen rámcově. Je jasné, že s Albertem pojedeme nějaké závody společně. Dohoda je taková, že bych jel Tour na Contadora a ostatní závody na sebe. Chtěl bych do programu zase zařadit klasiky, protože mi chyběly. Dva roky jsem je nejel. V tuhle chvíli nevím, jestli pojedu ještě další Grand Tour, ale jsem přesvědčený, že mi program bude sedět. Pořád jsem ještě poměrně mladý a chci jít nahoru," věří Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, romankreuziger.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články